Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Video iz ruskog centra za regrutiranje. 'Začepite! Igre su gotove, sad ste vojnici'

Putin je nedavno naredio mobilizaciju 300.000 rezervista

FOTO: Twitter Patrick Reevell

Otkako je Vladimir Putin naredio mobilizaciju 300.000 rezervista za rat u Ukrajini, svijet obilaze snimke masovnog bijega iz Rusije. Zavladala je panika, ekspresno su se razgrabile avionske karte za izlaz iz zemlje, izbili su i prosvjedi. Međutim, prvi rezervisti već se okupljaju u centrima za regrutiranje.

Na Twitteru se pojavila snimka iz jednog takvog centra, a video je, među ostalima, podijelio je i poznati reporter ABC-a Patrick Reewell s verificiranog računa. Na snimci se vidi muškarac, koji je prema svemu sudeći regruter, kako se obraća okupljenim rezervistima. “Zašto vičete, začepite usta i ponašajte se prikladno”, govori im na početku snimke.

Za to vrijeme, dok dio regrutiranih muškaraca sjedi u prostoriji nalik dvorani, stalno pristižu novi.

‘Igre su gotove’

Regruter potom okupljenima govori: “To je to, igra su gotove, sad ste vojnici”. Zatim otkriva koliko će trajati njihova vojna obuka.

“Tri dana ste ovdje. Zatim letite. Onda idu dva tjedna obuke”, govori. Dodaje da će biti plaćeni kao časnici te da dobivaju status ratnog veterana. “Sve do kraja specijalne vojne operacije. Onda slijedi odlazak kući”, tvrdi.

Zatim im objašnjava kako ih “nitko neće otpustiti s njihovih radnih mjesta” i da su njihove pozicije “rezervirane”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više