Smiljana Srnec ostaje u zatvoru, Vrhovni sud je odbio njenu žalbu jer smatra da bi mogla ponoviti djelo

Sljedeća je rasprava zakazana je za 7. studeni

ZADNJA IZMJENA: lis 28, 2019
Foto: PIXSELL

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu Smiljane Srnec na produljenje istražnog zatvora. Kako stoji na stranicama Vrhovnog suda, gdje je osumnjičena za ubojstvo spomenuta pod inicijalima S.S., „time je postalo pravomoćno rješenje prvostupanjskog suda kojim je optuženici …produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela”.

Optužnicom se 43-godišnju Smiljanu Srnec tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri, tada 23-godišnjoj Jasmini Dominić, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu. Time joj je nanijela višestruke prijelome kostiju u glave od kojih je djevojka preminula.

Nastavak suđenja u studenom

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000., iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec.

Glavna rasprava na njezinom suđenju počela je 15. listopada, a ročišta na kojima su svjedočili rođaci i prijatelji obitelji te sudski vještaci održana su 17., 18., i 21 listopada. Sljedeća je rasprava zakazana je za 7. studeni kad će se ispitati novi vještaci i svjedoci, dok će 14. studenog biti ispitani policijski službenici. Na posljednjem ročištu objavljeno je kako je obrana Smiljane Srnec podnijela žalbu Vrhovnom sudu na odluku o produljenju istražnog zatvora.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2026 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program