Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Srpski mediji nisu nimalo zadovoljni činjenicom da će zagrebački aerodrom nositi ime Franje Tuđmana

Tekst o Plesu udarna je tema na naslovnici visokotiražnog Blica

FOTO: novinar/Blic

Srpski dnevni list Blic u svom se današnjem izdanju bavi informacijom da će Zračna luka Pleso u budućnosti nositi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Tekst o Plesu udarna je tema na naslovnici Blica, s naslovom ‘Srbi će slijetati na Franju’ i nadnaslovom ‘hrvatska sramota’. “Vlada Hrvatske je odlučna u namjeri da Zračnu luku Pleso nazove po ratnom zločincu koji je život posvetio protjerivanju Srba i koga je smrt spasila uhićenja zbog ratnih zločina i suđenja u Haagu”, piše ispod fotografije Franje Tuđmana na naslovnici Blica.

Hajdaš-Dončić otkrio da će Pleso postati Franjo

Podsjećamo, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić je prošlog mjeseca potvrdio da će se Zračna luka Pleso zvati po prvom hrvatskom predsjedniku.

“Franjo Tuđman je hrvatski predsjednik, antifašist, partizan i moj Zagorac. O tome razgovaramo već nekoliko mjeseci, 3. srpnja je povjerenstvo za praćenje koncesije, a davatelj koncesije, dakle Vlada RH je ionako planirala da novu zračnu luku, ne staru, imenuje imenom prvog predsjednika. To je za nas normalno, što Gradu Zagrebu pa ni HDZ-u, koji je vladao Hrvatskom mnogo godina, nikad nije palo na pamet. Nema političkog pritiska, zračna luka će se zvati Zračna luka Franjo Tuđman” rekao je tom prilikom Hajdaš-Dončić.

Redakcija Telegrama se slaže da Zračna luka Pleso treba nositi Tuđmanovo ime. U komentaru pod nazivom “Zagrebački aerodrom treba se zvati po Tuđmanu iz istih razloga zbog kojih se kazališni trg treba zvati po Titu” stoji da Hrvatska mora zadržati i jednog i drugog, želi li biti ozbiljna država. Čitav komentar pročitajte OVDJE.

Naclovnica Blica
Naclovnica Blica prtscr/Blic

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više