Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Stariji Francuz pao sa stijena i cijeli dan ležao razbijen. Izvukli su ga, naravno, brački HGSS-ovci

Francuz je nakon odlaska iz hotela otišao prošetati, no pao je na stijene

FOTO: HGSS

Još jedna uspješna akcija spašavanja je iza pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja. Bračka ispostava splitskog HGSS-a spasila je 75-godišnjeg Francuza koji je pao na stazi uz more kod Milne na Braču. “Dojava je preko centra 112 stigla jučer u 19.30 sati kada je obitelj unesrećenog javila kako je ovaj nakon odlaska iz hotela otišao prošetati”, navode iz HGSS-a.

Članovi bračke ispostave krenuli su prema toj lokaciji, na ondje gospodina nisu našli. Kako čovjek priča samo francuski, pozvan je i prevoditelj, te se saznalo da je čovjek dijabetičar, na lijekovima, te je još u 9 ujutro krenuo iz Milne prema hotelu u uvali Osibova, no obitelj je nestanak prijavila tek kasno poslijepodne.

Zbog dolaska mraka trebalo je brzo reagirati. Pokušalo se otkriti lokaciju mobitela , a baterija na njegovom mobitelu je bila pri kraju, kažu iz HGSS-a.

Udario glavom

“U zadnji tren dobivamo informaciju od prevoditelja da unesrećeni vidi zeleni svjetionik i veliki kruzer. Odmah smo detektirali da je riječ o svjetioniku na otočiću Mrduja te o prolasku kruzera kroz Splitska vrata. Gumenjakom smo u 21.10 sati stigli do točne lokacije te zatekli unesrećenog na stijenama, pri svijesti, no s jako niskom razinom željeza u krvi”, kažu brački spašavatelji.

Francuski turist imao je ogrebotine na nogama, rukama i glavi, a pri padu je udario glavom. “Dali smo vodu sa šećerom, te odvezli u Milnu gdje ga je pregledao liječnik. Srećom, njegovo zdravstveno stanje se stabiliziralo te nije bilo potrebe za daljnjom liječničkom obradom”, kazali su iz HGSS-a.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više