Što se to događa u Splitu? Policija je uhitila dilere koji su kod sebe imali četiri ručne granate i drogu

Oduzete su i male količine marihuane

ZADNJA IZMJENA: sij 20, 2020
Foto: PIXSELL

Pretragom domova dvojice osumnjičenih na splitskom području policija je potkraj prošlog tjedna pronašla ukupno četiri ručne bombe i manju količinu marihuane. Prvo su 16. siječnja policajci pretražili stan i vozilo u Splitu. U stanu su pronašli ručnu bombu, dok je 23-godišnjak kojeg su istraživali u autu imao 2 grama marihuane.

Također, istragom je utvrđena sumnja da je mladić prošloga tjedna neimenovanom 50-godišnjaku prodao 1,3 grama marihuane.

Policajci su kupca uhvatili s tom količinom droge, javlja PU splitsko-dalmatinska. Protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

Malo marihuane i čak tri bombe

Dan kasnije, 17. siječnja, policajci su pretražili kuću u Podstrani, gdje su pronašli 2,2 grama marihuane i tri ručne bombe. Protiv 49-godišnjaka je nakon toga podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2037 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program