Spotaknuo se tijekom nezakonitog lova pa si propucao stopalo. A onda mu još policija doma pronašla ilegalni arsenal

Streljivo, vojno streljivo, pištoljsko streljivo, lovačka puška...

18.01.2022., Vrpolje - Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske i Postaje granicne policije u Vrpolju su proveli preventivnu akciju u sklopu Kampanje 'Manje oruzja - manje tragedija'.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Policijska uprava šibensko-kninska javlja o starijem gospodinu koji je počinio kaznena djela protuzakonitog lova i ribolov te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja ili eksplozivnih tvari. Muškarac ima 63 godine.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se on, u jutarnjim satima 4. siječnja kod mjesta Moseć, tijekom nezakonitog lova, spotakao prelazeći nasip. Pritom je došlo do samoopaljenja lovačke puške u njegovo stopalo.

Muškarcu su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane teške tjelesne ozlijede te je zadržan na liječenju. Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku obavljene su pretrage osobnog vozila i obiteljske kuće vlasništvo 63-godišnjaka.

Pronađena hrpa oružja

U osobnom vozilu mu je pronađena i oduzeta lovačka puška i 20 komada lovačkog streljiva. U obiteljskoj kući je pronađena i oduzeta lovačka puška s 15 komada pripadajućeg streljiva, 70 komada lovačkog streljiva, 19 komada vojnog streljiva i 39 komada pištoljskog streljiva.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je oduzeto oružje vlasništvo 30-godišnjaka koji posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, kojem je valjanost istekla.

Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o posjedovanju oružja građana. Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.