Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Sudac Turudić je oslobođen krivnje za prebrzu vožnju jer se, eto, ne zna tko je vozio njegov auto

Naprosto je tvrdio kako on nije taj koji je počinio prekršaj

13.03.2019., Zagreb - Predsjednik Zupanijskog suda u Zagrebu Ivan Turudic. 
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je oslobođen krivnje da je svojim autom prošle godine jurio Viroviticom. Virovitička policija kamerom je 20. listopada 2018. godine snimila automobil u vlasništvu leasing kuće, a koji glasi na Turudićevo, kako vozi brže od ograničenja.

No, sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici, Petar Bajan, Turudića je oslobodio krivnje uz obrazloženje kako nema dokaza da je on vozi automobil kojim je učinjen prekršaj, javlja portal Podravski.hr. Turudić je, naime, objašnjavao kako je taj prekršaj počinjem preko vikenda i da njegov automobil često vozi supruga, ali i druge osobe.

Ne zna se tko je vozio automobil

Sud kaže kako im je Turudić dostavio dopis ‘podaci o vozaču’ u kojem je uz svoje ime dostavio podatke i o drugim članovima njegove obitelji koji voze taj automobil. Sudac je, dakle, u potpunosti uvažio njegovu pisanu obranu u kojoj je tvrdio kako on nije taj koji je počinio prekršaj za koji ga se teret.

“Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet kojime je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj”, obrazložio je sudac virovitičkog suda Bajan.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više