Sugeriramo neobičan odgovor nove ministrice na pitanje koje reference ima za tu funkciju

Novinarka je četiri puta pokušala dobiti konkretan odgovor

ZADNJA IZMJENA: kol 7, 2020

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac večeras je gostovala u Dnevniku Nove TV gdje je, između ostalog, trebala odgovoriti na pitanje novinarke o tome koje reference ima za ministricu turizma. Naime, Brnjac je do ove pozicije radila u Ministarstvu vanjskih poslova kao državna tajnica.

Odmah u startu počela je s neobičnim, neodređenim odgovorom. Činilo se kao da nije dobro shvatila pitanje:

“Mi smo sada, što se tiče turističkog sektora u izrazito teškoj situaciji. Kad pogledate brojke, one jesu dobre, ali bi mogle biti i bolje. Moramo voditi računa o svim epidemiološkim mjerama. I zahvalila bih svima koji se pridržavaju epidemioloških mjera… Ono što je u turističkom sektoru sada izuzetno važno je instrument za oporavak i otpornost”, rekla je Brnjac, ne odgovarajući na pitanje.

Preformulirano pitanje

Novinarka u tom trenutku pokušava preformulirati pitanje: “Zašto mislite da biste bili dobra ministrica?”

Brnjac odgovara: “Upravo zato što možemo povući najveći dio projekata kroz višegodišnji financijski okvir. Sada nam je prilika da apliciramo sa što većim brojem projekata u turističkom sektoru kroz održivi turizam, da radimo na produžetku same sezone, kako na obali tako i na kontinentu”, rekla je.

Novinarka je pokušala i treći put: “Konkretno, koje su vaše kompetencije za ministricu turizma?” “Ja sam do sada zastupala rad Vijeća, 27 članica u Europskom parlamentu, ne samo Hrvatske, već i ostalih država članica. Na taj način EK daje prijedloge i mi smo do sada pratili sve što se događalo u svim resorima, također i u samom turizmu”, rekla je Brnjac.

‘Svi su išli kroz naše ruke’

Novinarka ponovno pita, četvrti put: “Kakve to veze ima s turizmom? Ministrica odgovara:

“Kao prvi paket mjera, drugi paket mjera, svi koji su prolazili u turističkom sektoru su prolazili i kroz naše ruke, to je bilo i kroz Ministarstvo vanjskih poslova, i samim time su… prve mjere i druge, dakle, što smo pomogli turističkom sektoru pomogli da doživi ovakvu situaciju kakvu danas ima”, zaključila je ministrica turizma za Novu TV.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program