Telegramu je upravo potvrđeno: HDZ-ovca kojeg kćer optužuje za nasilje izbacuju iz stranke

Drago Hedl razgovarao je s dr. Željkom Glavićem, predsjednikom HDZ-a Požeško-slavonske županije

ZADNJA IZMJENA: ožu 19, 2019

Igor Krizmanić, HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Požege, koga je njegova kći Petra Š. u objavi na Facebooku teško optužila za obiteljsko nasilje, bit će ekspresno izbačen iz stranke.

“Tražit ću od njega da se sam makne i podnese ostavku”, rekao je jutros za Telegram dr. Željko Glavić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, koji je ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Požege, te mu je Krizmanić najbliži suradnik u tom tijelu.

Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice u Požegi, na mjesto šefa tamošnjeg HDZ-a izabran je nakon ostavke Franje Lucića i afere u koju je upao taj, i danas saborski zastupnik, nakon pokušaja podmićivanja novinara Telegrama.
Glavić je potvrdio da je o ”slučaju Krizmanić” razgovarao s vrhom stranke. “Jasno je da se preko toga ne može prijeći tek tako”, kaže Glavić. “Krizmanić mora podnijeti ostavke na sve funkcije, maknuti se od stranke, da HDZ i Gradsko vijeće Požege ne trpe štetu, a on svoj privatni problem neka rješava izvan institucija”.

Sjećam se kako se o rastavi ružno pričalo

Na upit Telegrama je li obaviješten da su Krizmanićeva bivša supruga i kći tražile policijsku zaštitu, Glavić kaže da je sve što čuje na tragu toga i da zna kako ga se obitelj i od ranije bojala.

“Sjećam se kako se o njihovoj rastavi ružno pričalo, ali to je bilo prije desetak godina i to se zaboravilo. Međutim, kod djece ostanu traume, koje mogu izbiti bilo kada i eto, to se sada dogodilo, vjerojatno potaknuto subotnjim prosvjedom, iskopalo se ono što je – kako psiholozi kažu – bilo potisnuto u podsvijest i u nekom trenutku nešto se dogodi što aktivira sjećanja”.

‘Najviše bih volio da se sam makne’

S obzirom na to da je sutra sjednica Gradskog vijeća Požege upitali smo dr. Glavića hoće li, kao predsjednik, sutra zatražiti ostavku Krizmanića, koji, osim funkcije potpredsjednika Gradskog vijeća obnaša i dužnosti člana gradskog i županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

“Najviše bih volio i nastojat ću ga nagovoriti da se sam makne”, kaže Glavić za Telegram. Ako to ne učini, pokrenut ćemo postupak isključenja iz stranke, a on neka svoje privatne probleme rješava sam.

‘Nadam se da je prineseno vašoj pozornosti’

Nezavisna gradska vijećnica Tamara Puač još sinoć je e-poštom na adrese premijera Andreja Plenkovića, predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića poslala cjelovit takt objave Petre Š. u kojoj Krizmanićeva kći iznosi dramatične detalje nasilja kojem su ona i njena majka bile izložene.

Tamara Puač, svoju je e-poruku naslovila ironično ”Nadam se da će netko prinijeti Vašoj pozornosti”, aludirajući na izjavu premijera Plenkovića i predsjednika HDZ-a koji je u slučaju nasilnog župana Alojza Tomaševića, rekao kako apele njegove supruge Mare Tomašević, koje je slala u središnjicu HDZ-a nisu bili prinijeti njegovoj pozornosti.

“Takvim ljudima poput Krizmanića nije mjesto u Gradskom vijeću. Umjesto što danas govori da je to političko namještanje, bilo bi bolje da sagne glavu, ispriča se i prizna grešku. Zbog svoje djece”, kaže Puač za Telegram.

Krizmanić se povlači sa svih dužnosti

Igor Krizmanić je danas rekao da se povlači se sa svih dužnosti u stranci i u Gradskom vijeću Požege. Također, zamrzava svoje članstvo u HDZ-u, doznaje Index. Krizmanić je negirao sve što je rekla njegova kćer. Na izravno pitanje je li zlostavljao nju i bivšu ženu, odgovorio je da bi čovjek koji radi tako nešto morao biti monstrum.

Drago Hedl
Istraživački novinar
527 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program