CRNA KRONIKA

Tip iz BiH prije tri godine ukrao iz hrvatske tvrtke milijun kuna i kupio 22 bitcoina. Sad vrijede 7 milijuna

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu, a osumnjičeni je nedostupan hrvatskom pravosuđu

Prije tri godine, državljanin Bosne i Hercegovine, koji je tada imao 23 godine, prevario je tvrtku iz Ludbrega za više od milijun kuna i tim je sredstvima kupio kriptovalutu Bitcoin. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage protiv sada 26-godišnjaka podiglo optužnicu na Varaždinskom općinskom sudu.

Terete ga da je na računalo ludbreške tvrtke postavio lažnu stranicu banke, u kojoj je ta tvrtka imala otvoren račun, i tako se domogao njihovog PIN-a.

Zatim je 20. srpnja 2018. koristeći PIN “neistinito prikazao da je ovlaštena osoba društva naložila provođenje dvije transakcije kojima je s računa društva neovlašteno preneseno ukupno više od 1.000.000,00 kuna na njegov osobni račun”, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu dodavši da je optuženi istog dana s tim novcem kupio više od 22 kriptovalute Bitcoina, čija je vrijednost tada bila oko 7000 dolara.

Današnja vrijednost – više od 7 milijuna kuna

Zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu Darko Galić za Zagorje.hr je rekao kako je muškarac trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu. Potvrdio je i kako je s neovlašteno prenesenim novcem kupio 22,042 Bitcoina.

Ako je zadržao sav Bitcoin, koji je kupio za milijun kuna sredstvima tvrtke iz Ludbrega, vrijednost tog iznosa je nešto više od 7 milijuna kuna.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu