Politika & Kriminal

Tomašević: 'Ostajemo na 44 automobila, od njih 151, vratili smo skupe. Neki ljudi su ih vozili, nije nam jasno zašto'

Tomašević je danas govorio o prvih mjesec dana svog mandata

FOTO: Vjekoslav Skledar

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je što je postignuto u prvih mjesec dana koliko je na dužnosti. Između ostalog istaknuo je kako je poništen natječaj za službena vozila, a vozni park grada bit će smanjen sa 151 na 44 vozila.

Rekao je kako su pročelnici, a i neki predsjednici Vijeća gradskih četvrti cijelo vrijeme zaduživali automobile i da ne zna po kojoj osnovi su to činili. Tomašević je napomenuo kako su vratili sve skupocjene automobile, poput BMW-a, Mercedesa i Audija, a ostavili su Megane, Octavije i Corse. “Mogu se našaliti i reći da je dobro da smo odlučili mijenjati automobile, jer vidimo da su ovi raniji bili ozvučeni”, rekao je Tomašević.

O promjeni voznog parka izvijestili su i iz platforme Možemo, navodeći kako su time, a i poništenjem natječaja za dnevni najam vozila, napravili uštedu od 2 milijuna kuna za šest mjeseci.

Uhićeni zaposlenici Uprave suspendirani

Što se tiče zaposlenika Uprave koji su uhićeni u sklopu USKOKOV-e akcije vezano za mrežu pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, Tomašević je istaknuo kako je njih troje, Krajina, Barun i Šulentić, suspendirano i da je to jedino što zakonski mogu učiniti.

Naglasio je i da su u potpunosti promijenili sastav Povjerenstva za davanje u zakup objekata za vrijeme manifestacija u gradu, poput Adventa. “Promijenit ćemo odluku da se onemogući podnajam za kućice i druge objekte kojima se, prema USKOK-u, provodio reket i za vrijeme Adventa i nekih drugih manifestacija”, rekao je Tomašević i poručio: “Time će biti ukinut reket koji je bio na sceni sve ove godine.” Cijelu presicu možete pročitati OVDJE.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu