Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Tri najveće televizije spremaju se za obračun. Svi dnevnici uskoro će počinjati u 19 sati

RTL, HRT i Nova TV borit će se za gledanost u istom terminu

FOTO: Screenshot HRT

Uskoro počinje velika borba za gledanost središnjih informativnih emisija RTL-a, HRT-a i Nove TV jer prvi put sve nacionalne televizije s emitiranjem počinju u isto vrijeme, u 19 sati, piše u petak Večernji list.

Dosad se Dnevnik Nove TV emitirao u terminu od 19.15 sati, a uskoro će gledatelje osim promjene termina dočekati i potpuno novo ruho središnje informativne emisije iz novog, vrhunski opremljenog studija te s nove lokacije.

Prvi je bio HRT prije sedam godina

Prije sedam godina prvi su ovaj veliki korak napravili na HRT-u, kada je nakon četiri desetljeća Dnevnik prvi put promijenio vrijeme prikazivanja te su umjesto u 19.30 sati počinjali u 19 sati i trajanje produljili na sat vremena. Prije dvije godine od jeseni je središnji dobio još pet minuta i tada su naglasili da će ga obogatiti novim prilozima i grafikom, duljim sportskim minutama i redizajniranom vremenskom prognozom.

U lipnju ove godine s RTL-a su najavili da su se i oni odlučili za promjenu termina prikazivanja svoje središnje informativne emisije RTL Danas i s 18.30 sati prebacuju se na 19 sati. Na tu odluku potaknuli su ih komentari gledatelja u istraživanjima koja su provodili i koji su uglavnom ponavljali da RTL Danas počinje prerano, a pogotovo im je taj termin rano u ljetnim mjesecima te zbog toga nisu dvojili o njegovu pomicanju, piše novinarka Večernjg lista Ivana Carević.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više