Politika & Kriminal

U Polikliniku koju je vodila Buljan Flander pozvana policija, navodno je iznošena ključna dokumentacija

Intervenciju je zatražila aktualna obnašateljica dužnosti ravnateljice

10.03.2020., Zagreb - Promocija knjige Dijete u sredistu (sukoba) autorice Gordane Buljan Flander i Mie Roje Djapic. Gordana Buljan Flander
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

U Poliklinici za djecu Grada Zagreba, prema informacijama Jutarnjeg lista, u ponedjeljak ujutro intervenirala je policija. Pozvala ih je v.d. ravnateljice dr. Vanja Slijepčević Saftić, nekadašnja zamjenica Gordane Buljan Flander i to zbog sumnje da se iz prostorija Poliklinike iznosi dokumentacija vezana za poslovanje te ustanove upravo u mandatu bivše ravnateljice.

Nakon što je zaprimila dojavu dr. Slijepčević Saftić policija bi, prema izvorima Jutarnjeg lista, trebala u idućim danima utvrditi je li doista iz Poliklinike iznesena dokumentacija, tko je to učinio, te po čijem nalogu.

Što fali iz Poliklinike za zaštitu djece?

Jutarnji list doznaje kako se ne radi o stručnim nalazima, o čijoj se utemeljenosti mnogo pisalo posljednjih tjedana, već o dokumentaciji vezanoj za poslovanje i financije Poliklinike.

Nalaze su u pitanje dovele majke s kojima je razgovarala novinarka H-Altera Jelena Jindra, na što je dr. Buljan Flander reagirala zatraživši sudsku zabranu daljnjeg objavljivanja tekstova o radu Poliklinike. Uspjela je u svega nekoliko sati dobiti privremenu mjeru prema kojoj H-Alter nije smio više pisati o njoj. Ta odluka suda u javnosti je ocijenjena kao napad na medijske slobode, a dr. Buljan Flander na kraju je nakon svega dala ostavku.

U tekstovima čiju je zabranu dr. Buljan Flander tražila spominjao se i način trošenja financijskih sredstava Poliklinike.

Reagirale odvjetnice bivše ravnateljice

Na objavu ove informacije reagirale su odvjetnice Željka Pokupec i Sandra Marković koje je angažirala dr. Buljan Flander. Po njihovom mišljenju napadi putem
medija sada su ozbiljno ugrozili osobni i pravni integritet njihove klijentice.

“Prenosimo odlučno negiranje naše klijentice da je ikada radila protivno interesima svojih klijenata i institucije čiji je položaj u stručnom miljeu podigla na nesporno zavidan nivo. Naša klijentica niti sada ne radi ništa protivno zakonu te nikada nije iznosila bilo kakvu službenu dokumentaciju, pa tako niti onu iz područja financija Poliklinike”, poručuju.

Telegram je poslao upit PU zagrebačkoj i zatražio potvrdu o intervenciji u Poliklinici. Njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu