USKOK sada i službeno može nastaviti istragu protiv Mamića, jer je sud upravo odbio žalbe njegovih odvjetnika

Žalba na tvrdnje USKOK-a da su Mamićevi ugovori s nogometašima bili antidatirani

ZADNJA IZMJENA: kol. 3, 2015
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Točno mjesec dana od otvaranja istrage protiv braće Mamić zbog malverzacija tijekom transfera Dinamovih igrača čime je klub iz Maksimirske oštećen za oko 150 milijuna kuna, taj postupak postao je i formalno pravomoćan.

Naime, Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbe Jadranke Sloković i Čede Prodanovića, koji brane Zdravka i Zorana Mamića, te tako potvrdio rješenje o otvaranju istrage to ga je 3. srpnja ove godine donio USKOK.

Žalba protiv USKOK-ovih sumnji

U žalbama su odvjetnici naglasili da ono što se Zdravku i Zoranu Mamiću stavlja na teret u biti ne predstavlja kazneno djelo. Osporili su i navodno antidatiranje aneksa ugovora na osnovu kojih su igrači – Luka Modrić i Dejan Lovren – morali Mamiću platiti 50 posto od budućeg transfera. Radilo se o ugovorima između igrača i Dinama, naglasila je obrana.

No, za sada je sud dopustio USKOK-u da nastavi istragu protiv Mamića, kao i Damira Vrbanovića, bivšeg direktora u Dinamu, koji, kao ni Mamići nije dobio zabranu obavljanja funkcije nakon što je pušten iz istražnog zatvora.

zdravko mamić remetinec
Zdravko Mamić je još 15. srpnja izašao iz Remetinca zajedno sa svojim bratom Zoranom Igor Kralj/PIXSELL

 

Sada se očekuje i konačni početak ispitivanja svjedoka u ovoj aferi, a njih USKOK imao oko 120. Mahom su u pitanju zaposlenici Dinama, ali i sami igrači Modrić i Lovren koji će morati istražiteljima objasniti zašto su Zdravku Mamiću isplatili milijunske iznose.

11.06.2010., Zagreb - Nogometas Luka Modric i supruga Vanja izlaze sa sinom iz poliklinike Podobnik na Svetom Duhu. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Luka Modrić uskoro će biti ispitan kao svjedok protiv Mamića PIXSELL
Ana Raić Knežević
Telegram autor
1041 članak Više o autoru