Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Vatrogasci podijelili snimku s A1, gdje se jučer zapalio automobil. Vozila im se nisu sklanjala s puta

Na autocesti A1 jučer se zapalio automobil, a na sreću nitko nije ozlijeđen

Na autocesti A1 iz smjera Zagreba prema Karlovcu jučer se zapalio osobni automobil. Na sreću, nitko nije stradao, ali vozilo je u potpunosti izgorjelo. Putnicima u automobilu su s vatrogasnim aparatima u pomoć priskočili ljudi iz drugih vozila, javio je Dnevnik.hr, a na mjesto događaja stigli su i vatrogasci i Hitna pomoć.

Vatrogasci su snimili jučerašnji dolazak na intervenciju, a u snimci se vidi probijanje njihova vozila među automobilima na autocesti. Video je objavila Vatrogasna postrojba Zagreb te upozorila kako “takvo ponašanje i neformiranje hitnog koridora ugrožava sigurnost i predstavlja problem” svim hitnim službama. Video možete pogledati ovdje.

Objavili pravila

U opširnoj objavi na Facebooku navode, među ostalim, kako će u novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biti regulirana obveza sklanjanja vozila te da kazna propisana za prekršaj iznosi 500 kuna.

Podsjećaju i na neka osnovna pravila poput onoga da se “na cesti koja ima dvije kolničke trake s po jednom prometnom trakom, vozila u prometnoj traci pomiču udesno u smjeru kretanja”.

Objavili su i infografiku o formiranju hitnog koridora kako bismo, kažu, svi skupa naučili pravilno ponašanje.