Večernji tvrdi da Martina Dalić uzvraća udarac i izlazi sa svojom prepiskom s visokim političarima

Povjerenstvu za sukob interesa navodno je poslala očitovanje na 80 stranica, podebljano korespondencijom

ZADNJA IZMJENA: srp 21, 2018
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Večernji list danas je masnim slovima na naslovnici objavio kako Martina Dalić uzvraća udarac. Povjerenstvu za sukob interesa poslala je, tvrdi autorica teksta Iva Boban Valečić, 80 stranica svog očitovanja podebljanog dokumentima među kojima je i njezina prepiska s visokim državnim dužnosnicima u razdoblju dok se donosio zakon o Agrokoru.

Od Martine Dalić tražilo se očitovanje na prijavu povjerenstvu, no ona, objašnjava dalje Večernji, ima pravo priložiti sve za što smatra da bi joj moglo ići u korist. Novinarki Boban Valečić u povjerenstvu su potvrdili kako očitovanje i dokumentacija koji su zaprimili ima više od 80 stranica, no nisu joj odgovorili na upit koje je sve dokumente bivša potpredsjednica Vlade priložila ni čija je sve imena spomenula.

Eventualni novi mailovi mogli bi biti nezgodni

‘Zaprimili smo očitovanje gospođe Martine Dalić, ali u ovom trenutku Povjerenstvo ne može iznositi detalje s obzirom na to da je postupak u tijeku i da je dokumentacija jučer stigla’, stoji u odgovoru predsjednice povjerenstva Nataše Novaković Večernjem listu.

Eventualni novi mailovi, koje je sada prema nagađanju ovog medija potegla gospođa Dalić, potencijalno su vrlo nezgodni za pošiljatelje, s obzirom na to da je bivša potpredsjednica Vlade zasad jedina politički kažnjena za okolnosti pod kojima je nastajao polemični zakon.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program