Politika & Kriminal

Velika policijska akcija u Hrvatskoj; uhvaćeni krivotvoritelji koji su lažirali dokumente za najgore kriminalce na Balkanu

Uhićeno je i nekoliko policajaca koji su krali podatke hrvatskih građana

Rano jutros policija je diljem zemlje počela provoditi veliku akciju protiv grupe krivotvoritelja koja se bavila izradom dokumenata za velike balkanske kriminalne grupe, potvrđeno je Telegramu iz izvora bliskih istrazi. Dosad je uhićeno tridesetak osoba osumnjičenih da su krivotvorili hrvatske osobne iskaznice i putovnice.

Jedan od uhićenih je i Nusret Seferović, predsjednik Unije Roma Hrvatske, neslužbeno doznajemo. Seferović je jutros uhićen u zagrebačkom kvartu Kozari bok. Sumnjiči ga se da je vođa grupe koja se bavila izradom krivotvorenih dokumenata.

Uhićeni su i policajci

Lažni dokumenti završili su u rukama srpskih i crnogorskih kriminalaca. Spominju se ozloglašeni Zemunski klan, te crnogorski klanovi Kavčani i Šljakari.

Među uhićenima je navodno i nekoliko policajaca. Oni su osumnjičeni da su krivotvoriteljima iz policijskoga informativnoga sustava prenosili osobne podatke hrvatskih građana, koji su potom završavali na lažnim dokumentima. Akciju su Državno odvjetništvo i policija pripremali godinu dana, neslužbeno doznaje Telegram.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu