Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Veselo u Saboru. Grmoja vikao da je Ćorić lopov, Jandroković ga branio: 'Ne možete tako, on nema presudu'

Ni danas u Saboru nije bilo dosadno

FOTO: Screenshot Sabor YouTube

Hrvatski sabor izglasao je većinom glasova izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost koje donose daljnje porezno rasterećenje i ublažavanje rasta cijena s kojim su suočeni građani i gospodarstvo.

Izmjenama se snižava stopa PDV-a na pet posto za isporuku grijanja iz toplinskih stanica, te isporuka ogrjevnog drva, peleta, briketa i sječke. Uvodi se stopa PDV-a od nula posto za isporuku i ugradnju solarnih ploča na privatne stambene objekte, prostore za stanovanje te javne i druge zgrade.

Objedinjeno je većinom izglasan i paket izmjena 62 zakona radi pune prilagodbe hrvatskog zakonodavstva uvođenju eura. Izmjenama se tako odredbe u kojima su novčane kazne izražene u kunama mijenjaju u eure.

Grmoja Ćorića nazvao lopovom

Mostovac Nikola Grmoja prigovorio je što se u vrijeme najveće krize i inflacije mijenja 900 zakona „radi ambicije jednog čovjeka i njegove buduće sinekure”.

„A kada se treba obračunati s korupcijom i urediti društvo nema vas nigdje”, poručio je Grmoja vladajućima i najavio saslušanja na saborskom Antikorupcijskom vijeću članova uprave i Nadzornog odbora INA-e, te ministara.

„Želim uputiti poziv lopovu kojeg ste imenovali u Hrvatsku narodnu banku”, kazao je Grmoja misleći na bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Jandroković ga prekinuo, javio se Bulj

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo je izlaganje Grmoje poručivši mu da ne može nazivati lopovom osobu koja nema nikakvu presudu i koja nije prisutna.

„Molim birajte riječi”, apelirao je Jandroković. Uključio se i Mostov Miro Bulj, kazavši “ako je netko lopov, onda je lopov” i da ne može nitko narediti što će govoriti.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više