Život

Pojavio se video u kojem tipovi zumiraju na žensku stražnjicu i laju, svi misle da su policajci. MUP provjerava autentičnost

Autentičnost videa nije potvrđena, čeka se reakcija policije

Zagrebački novinar Sanjin Španović danas je na Twitteru podijelio video koji je snimljen na zagrebačkom Jarunu te, ako je autentičan, baca dosta ružnu sliku na hrvatsku policiju. U njemu vidimo pogled iz automobila na bicikliste koji se voze na Jarunu. Osobe u autu ih snimaju, a prema policijskoj kapi koja se nalazi na komandnoj ploči te zvuku radio stanice koja se čuje u jednom trenutku snimke, mnogi zaključuju da se radi po policiji. U automobilu je više osoba, jer osim zvukova narodne muzike čujemo i barem tri glasa. Prvo se pojavljuje jedan muški, koji dok kamera zumira na mladu ženu na biciklu i njezinu stražnjicu, govori: “Majku ti…”.

Zatim čujemo ženski glas u vozilu koji se smije i govori: “To je do tajica, to nije do nje.” Kad se žena na biciklu rastegne, čujemo dva muška glasa koji se uzbuđeno smiju. Jedan i malo zalaje. Ženski glas im pritom govori: “Jeste li vi svjesni da ona vas provocira?”. Jedan od njih zadovoljno kaže: ‘Nemam ja niš’ protiv’. A drugi: “Nemoj da ja nju isprovociram, malo uporabom…” Na to se žena u autu veselo smije. Video završava konstatacijom jednog od muškaraca: “Ovo nisu istine bogteje…”

Provjeravaju autentičnost

Osim ako se ne radi o nekoj zaista ambicioznoj montaži ili slučajnosti da se u autu našla nečija policijska kapa, video je dosta nezgodan za policijske snage koje ovih dana pojačano kontroliraju građane pridržavaju li se mjera usred pandemije.

Poslali smo upit zagrebačkoj policiji, kažu da provjeravaju autentičnost snimke. Konkretniji odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Nastavite čitati