Vilim Ribić poslao je svim medijima vijest da je donirao 8857 kn. Novac je dobio na sudu zbog klevete

Kaže kako ova gesta apsolutno nije pokušaj osobne promocije. Njegov dopis prenosimo integralno

ZADNJA IZMJENA: tra 26, 2020
Foto: PIXSELL

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, poslao je svim medijima priopćenje kako je donirao 8857 kuna fondu Croresp za izradu respiratora za zdravstvene radnike. Učinio je to, objašnjava, nakon što je dobio odštetu temeljem sudske presude za uvredu i klevetu protiv Vinka Filipovića bivšeg predsjednika sindikata Preporod.

U nastavku priopćenju ponovio je teze koje iznosi danima; kako poduzetnički sloj vodi kampanju da se zdravstvenim djelatnicima smanje plaće. To baš ne odgovara činjenicama jer mnogi istaknuti poduzetnici u javnim istupima uglavnom ističu kako u prijedloge o smanjenju plaće ne ulaze zdravstveni radnici kojima primanja treba i povećati.

Dopis gospodina Ribića prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

“Obavještavam javnost i sve zainteresirane da sam osobno uplatio 8857 kuna u fond Croresp za izradu respiratora za zdravstvene radnike. Taj iznosa novca odgovora točno iznosu koji sam dobio temeljem sudske presude za uvredu i klevetu protiv Vinka Filipovića bivšeg predsjednika sindikata Preporod, a koji je na moj račun uplatio Sindikat Preporod. Kako moj cilj u sporu nije bio materijalna korist već zadovoljština za izrečene neistine na moj račun, tražio sam način na koji bih te novce transferirao za humanitarne potrebe. Epidemija korona virusa uputila me na svrhu.

Pozivam sve ljude da pomognu na isti način, te pozivam sve one koji će reći kako ovo koristim za osobnu promociju da se i oni na ovaj način promoviraju i uplate odgovarajući iznos u korist sigurnosti i zaštite na radu zdravstvenih radnika, koji ovih dana spašavaju cijelo društvo. Ovom prigodom osuđujem Vladu RH koja istima namjerava smanjiti plaće, u vrijeme kada to nitko u svijetu ne radi, kada se tome protive svi ozbiljni ekonomisti u zemlji a sve zbog kampanje nekoliko galamdžija iz redova poduzetničkog sloja pod geslom: neka i mom susjedu crkne krava.

Ovom prigodom osuđujem i hrvatsko pravosuđe kojemu je trebalo 22 godine da donese pravomoćnu sudsku presudu u ovom sporu. Upozoravam da sam u istom razdoblju vodio više sudskih sporova protiv osoba i medija zbog kleveta i uvreda puno težih od onih što je izrekao Vinko Filipović (taj je tek rekao da je „Ribić Vladin čovjek“). Niti jedan nisam dobio, iako su izrečene riječi bile puno teže (Kastrov agent, rušitelj RH, izdao članstvo, treba ga iznijeti u limenom lijesu iz Sindikata, prijetnje i uvrede u komentarima na portalima, itd). Vinko Filipović je bio sindikalist pa proizlazi da kao sindikalist mogu u RH dobiti presudu samo protiv sindikalista, ali ne i protiv moćnih pojedinaca, medija, političara, itd. Toliko o Hrvatskoj kao pravnoj i demokratskoj državi”, napisao je gospodin Ribić.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program