Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Vozač Audija koji je u Dubravi pokupio 8 automobila pušten na slobodu. Prvo je prijavljen za 2 djela, sad je jedno odbačeno

Odbačena je prijava za obijesnu vožnju, odgovarat će samo za izazivanje nesreće

26.04.2021., Zagreb - Prometna nesreca na Aveniji Dubrava gdje je vozac osobnog automobila izgubio kontrolu nad vozilom, udario u nekoliko parkiranih vozila te se prevrnuo na krov. PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Boško Dimitrijević (67), vozač koji je u ponedjeljak oko 14.30 sati Audijem na zagrebačkoj Aveniji Dubrava pokupio osam parkiranih automobile te se na kraju prevrnuo na krov, nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu pušten je na slobodu.

Kako smo ranije objavili, vozač Audija je najprije skrivio prometnu nesreću s Mini Cooperom, a bježeći s tog mjesta događaja je izgubio kontrolu nad vozilom.

Ne smije napustiti mjesto boravišta

Vozaču je također određena mjera opreza i to tako što su mu oduzeli putovnicu i vozačku dozvolu te zabranili napuštanje mjesta boravišta.

Policija ga je prijavila za obijesnu vožnju i za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, ali je sada prijava za obijesnu vožnju odbačena pa će odgovarati samo za izazivanje prometne nesreće. U nesreći koju je izazvao počinio je štetu od oko 600.000 kuna.

Zakon za to djelo predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora. Vlasnici oštećenih automobile koji su bili nepropisno parkirani platili su odmah kaznu od 150 kuna te znaju da će im se zbog toga osiguranje vjerojatno isplatiti manju naknadu štete.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više