Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Vuk Vuković o svom tati koji postaje šef Holdinga: 'Njegova golema ​biblioteka je sve što trebate znati o njegovoj stručnosti'

'Bravo tata, zaslužio si apsolutno, i samo naprijed'

FOTO: Vjekoslav Skledar/Telegram

Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak je imenovao novu Upravu Zagrebačkog holdinga, a za njenog šefa postavio je ekonomistu Nikolu Vukovića. Tu vijest je sinoć na Facebooku komentirao i njegov sin Vuk Vuković, poznati ekonomski analitičar.

Vuković je izvukao jedan detalj o svom tati, za koji misli da govori sve o njegovoj stručnosti. “Kad sam gostovao u NU2 prošle godine, spomenuo sam pred kraj emisije kako mi je u obrazovanju i razvoju puno pomogao moj otac sa svojom bibliotekom od 15 tisuća knjiga. Zapravo je 17 tisuća, jer su 2 tisuće kod mene. Sada je već, nakon godinu i par mjeseci, blizu 18 tisuća (evo naručili smo 200 komada sabranih djela ekonomskih klasika iz US prije koji tjedan). U svakom slučaju radi se o jednoj od najvećih privatnih biblioteka vjerojatno u ovom dijelu Europe. I to je najbitnije što trebate znati o novom šefu uprave Zagrebačkog Holdinga”, napisao je.

‘Bravo tata!’

U stručnost Nikole Vukovića građani će se, uvjeren je Vuk, vrlo brzo sami uvjeriti, a pred kraj dodaje: “Mislim da je skupljena izvrsna ekipa i uvjeren sam u uspjeh”, napisao je između ostalog Vuković pohvaljujući oca riječima: “Bravo tata zaslužio si apsolutno, i samo naprijed!”

Na kraju je samo kratko još dodao:; “Ovo naravno znači da ja ne sudjelujem u projektu transparentnosti grada Zagreba, odnosno ako i budem, to će biti besplatno i za grad i za Holding.”

Kad sam gostovao u NU2 prošle godine, spomenuo sam pred kraj emisije kako mi je u obrazovanju i razvoju puno pomogao moj…

Posted by Vuk Vuković on Monday, June 14, 2021

Tomašević je ovih dana poručio kako je zbog stanja koje je zatekao u Holdingu shvatio da mora brzo djelovati te je stoga promijenio i Upravu i dio Nadzornog odbora i postavio ljude s iskustvom. Također je kazao da će raspisati i javni natječaj za dodatne članove Uprave i Nadzornog odbora, kao i da će se to najvjerojatnije dogoditi idući tjedan. Ali i da će nakon njihovog imenovanja uslijediti restrukturiranje Holdinga.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više