19 najzanimljivijih stvari koje smo naučili nakon polufinala Lige prvaka (i da, Madriđani neće obraniti titulu)

Real nikad nije prošao u finale nakon poraza u prvoj polufinalnoj utakmici

Juventus' Argentinian forward Alberto Carlos Tevez (C) who scored, celebrates with teammates after their victory 3-2 after the Italian Serie A  football match Juventus Vs Fiorentina on April 29, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

Prva polufinalna utakmica između Juventusa i Real Madrida ostat će, osim po rezultatu, upamćena i po mnogim drugim zanimljivim činjenicama. Među njima je i podatak da je vratar Iker Casillas u prvom poluvremenu imao šest dodira s loptom više od Garetha Balea. Zanimljiv je i podatak da je Juventus imao 27 dodavanja prije vodećeg pogotka Alvara Morate. Međutim, ono što najviše privlači pažnju su podaci prema kojima Real ove godine neće vidjeti finale. U nastavku možete provjeriti i zašto.

1. Real propušta finale

Real Madrid nikada nije prošao u finale nakon što su izgubili prvu polufinalnu utakmicu (ispali su sedam puta). Real je dva puta ispao nakon što je u prvoj polufinalnoj utakmici izgubio s 2:1, od Ajaxa 1973. i Bayerna 2012. Također, posljednja dva puta su ispali u nokaut fazi nakon poraza u gostima 2:1.

2. Kazneni udarci

Protiv Reala je dosuđeno najviše kaznenih udaraca u polufinalim dvobojima. Ukupno tri, dok je Monaco drugi s dva.

3. Tevezov rekord

Juventus' forward from Argentina Carlos Tevez fights for the ball with Real Madrid's defender Sergio Ramos during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Juventus vs Real Madrid on May 5, 2015 at the Juventus stadium in Turin. Juventus won 2-1.        AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Carlos Tevez AFP

Tevez je ove godine postigao više pogodaka u Ligi prvaka (7) nego u ostalih pet sezona zajedno (6).

4. Bayern i Juventus

Samo je Bayernu dosuđeno više kaznenih udaraca (8) nego Juventusu (7) u prošle dvije sezone Lige prvaka.

5. Moratin pogodak

27 dodavanje je odigrano prije nego što je Alvaro Morata postigao pogodak što je ovosezonski rekord.

6. Casillas bolji od Balea

Gareth Bale je je u prvom poluvremenu samo 14 puta dodirnuo loptu što je manje nego ijedan drugi igrač. Casillac je imao šest dodira više od njega.

7. Ronaldovi pogoci glavom

Ronaldo je posljednjih 12 od 21 pogotka postigao glavom. U svim je natjecanjima ukupno dao 15 golova glavom, što je najviše u jednoj sezoni u njegovoj karijeri

8. Realova loša sreća

Real Madrid je ove sezone šest puta pogađao okvir vrata, što je uz Barcelonu najviše.

9. Ronaldu ide protiv Juventusa

Ronaldo, Hakan Šukur i Ryan Giggs su dali najviše pogodaka Juventusu u Ligi prvaka (4).

10. Kao i u polufinalima

Najviše golova u polufinalima Lige prvaka dao je Ronaldo (9), slijede Del Piero i Litmanen (5), Lewandowski, Shevchenko, Robben i Zidane (4). Messi ih je postigao dva.

11. Casillasov rekord

Casillas je ukupno primio osam pogodaka iz kaznenog udarca, što je najviše u povijesti Lige prvaka. Jedan je inače obranio, od ukupno devet.

12. Tevez poput Trezegueta

French foward David Trezeguet stands  during the inter religious "match for peace" football game in Rome's Olympic Stadium on  September 1, 2014.  AFP PHOTO/Filippo MONTEFORTE
David Trezeguet AFP

Tevez je prvi Juventusov igrač koji je zabio 29 golova u sezoni još od Davida Trezegueta (2005/06.)

13. Real odmah iza Arsenala

Najviše kaznenih udaraca u Ligi prvaka dosuđeno je protiv Arsenala (22), Reala (21), Bayerna (19), Ajaxa i Barceloone (17), Olympiakosa (16), Juventusa (14)

14. Talijanima rezutlat ide u prilog

Po pravilima koja danas vrijede, 567 parova nokaut faze počelo je s rezultatom 2:1 u prvoj utakmici. 280 ih je preokrenulo rezultat (49%), a 287 nije (51%). 25 talijanskih klubova imalo je taj rezultat nakon prve utakmice koju su odigrali na svom terenu i prošli su 19 puta (76%)

15. Ronaldo bez dodira

Cristiano Ronaldo u drugom poluvremenu niti jednom nije dodirnuo loptu unutar protivničkog 16-erca.

17. Juventus među pet najbojih

Juventus je došao do 50 pobjede u Ligi prvaka na svom terenu. Tako su postali peta momčad kojoj je to uspjelo. Real (78), Barcelona (70), Manchester United i Bayern (66).

18. Juve u finalu

Juventus nikada nije ispao iz europskih natjecanja nakon što je u prvoj utakmici upisao pobjedu od 2:1 na svom terenu (4 od 4).

19. Tevezov prodor

Tevez je pretrčao 45 metara prije nego što ga je Carvajal srušio nakon čega je dosuđen kazneni udarac.

https://www.youtube.com/watch?v=Oh-ndgL-c24