Real i Modrić neće braniti naslov u Ligi prvaka, Juventus putuje u Berlin

Juventus će 6. lipnja u Berlinu u finalu Lige prvaka igrati s Barcelonom

FOTO: AFP/AFP

Nogometaši Juventusa izborili su finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju polufinala na Santiago Bernabeu odigrali 1-1 protiv Real Madrida i tako obranili prednost 2-1 iz prve utakmice. Real je poveo u 23. minuti golom Cristiana Ronalda iz jedanaesterca, a izjednačio je Alvaro Morata u 57. minuti.

‘Kraljevski klub’ je dominirao praktički cijelu utakmicu. Imao je niz sjajnih prilika, posebno u prvom poluvremenu, a njegovi igrači uputili su 20 udaraca prema suparničkim vratima.

Real protiv Juventusa

Juve nakon 12 godina u finalu

No, to nije bilo dovoljno. Juventus je pak iz praktički jedine prave prilike stigao do gola koji ga je odveo u finale, prvo nakon 2003. kada je u završnom susretu na Old Traffordu nakon izvođenja jedanaesteraca izgubio od Milana.

Juve će u finalu 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu igrati protiv Barcelone koja je u utorak u uzvratnom dvoboju izgubila u Munchenu od Bayerna 2-3, no prošla je dalje zbog 3-0 pobjede iz prve utakmice.

Osmo finale za oba kluba

Za oba kluba bit će to osmo finale Kupa i Lige prvaka. Torinska ‘Stara dama’ je u dosadašnjih sedam finala dva puta bila prvak Europe (1985, 1996), a pet puta je poražena (1973, 1983, 1997, 1998, 2003), dok je Barcelona u sedam finala četiri puta pobijedila (1992, 2006, 2009, 2011), a tri puta izgubila (1961, 1986, 1994).

Real je silovito krenuo u susret i mogao je do vodstva već u 36 sekundi, no Gareth Bale je nakon Marcelova ubačaja pucao glavom preko gola. U šestoj minuti zaprijetio je i Karim Benzema, no i njegov udarac je završio preko gostujućih vratiju.

Ronaldo kao Messi

ronaldo

U 20. minuti Bale je sjajno opalio sa 20-tak metara, no Gianluigi Buffon je ‘iščupao’ loptu iz samog kuta. Dominacija ‘Kraljevskog kluba’ rezultirala je vodstvom u 23. minuti, a pogodak je iz jedanaesterca postigao Cristiano Ronaldo.

Bio je to njegov 77. pogodak u elitnom natjecanju ‘Starog kontinenta’ čime se izjednačio na vrhu ljestvice s Lionelom Messijem. Kazneni udarac je skrivio Chiellini oborivši Jamesa Rodrigueza. Real je mogao povećati vodstvo u 28. minuti nakon brze kontre, no Ronaldo je umjesto udarca izabrao asistenciju i pogrešno dodao.

U 30. minuti nakon kornera je opasno pucao Benzema, no Buffon je ponovo bio siguran. U samoj završnici prvog poluvremena domaćin je propustio još jednu odličnu priliku. Bale je dugačkom loptom uposlio Ronalda koji je snažno pucao iz kosa, ali je lopta pogodila vanjski dio mreže.

150. Casillasov nastup

Real je u prvom dijelu imao 13 udaraca prema suparničkim vratima, dok je Juve samo jednom ugrozio suparnička vrata i to kada je Vidal u 15. minuti pucao sa 20-tak metara, a Casillas u svom 150. nastupu u Ligi prvaka obranio.

Talijanski prvak je u nastavak susreta ušao aktivnije i u 50. minuti vrlo lako je mogao izjednačiti, no Claudio Marchisio je sa 18 metara pucao pored gola. Daleko bolju igru Torinezi su okrunili izjednačenjem u 57. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, koji je tako svom bivšem klubu zabio i drugi pogodak, nakon što je bio strijelac i u prvom susretu u Torinu.

Baleovi promašaji

Real Madrid's midfielder Isco and Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale vie with Juventus' French midfielder Paul Pogba (R) during the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015.   AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

Nakon poravnanja rezultata očekivano je uslijedio pritisak Reala, međutim sve je moglo biti gotovo u 69. minuti kada je Marchisio izbio sam ispred Casillasa, no ‘sveti Iker’ je spasio Real. Do promjene rezultata je moglo doći u 72. minuti, no Bale je nastavio s promašajima.

Ovoga puta glavom je pucao preko gola. Tri minute kasnije Velšanin je još jednom zaprijetio, no ponovo preko gola. U posljednjih deset minuta uslijedila je opsada Juventusovog gola, no više nije bilo promjene rezultata.


Real Madrid – Juventus 1:1

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Isco, Kroos, James; Bale, Benzema (Hernandez), Ronaldo

Juventus: Buffon; Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Pirlo (Barzagli), Pogba (Pereyra), Marchisio, Vidal; Morata (Llorente ), Tévez

Kraj

90. minuta – Igrat će se još četiri minute.

89. minuta – Pereyra je ušao umjesto Pogbe.

88. minuta – Pogba je tukao s s 15 metara, Casillas je obranio.

84. minuta – Morata je uz zvižduke domaćih i ovacije gostujućih navijača ispraćen s terena. Llorente je ušao mjesto njega.

84. minuta – Bale još jednom tukao pored gola.

81. minuta – Kroos je tukao po sredni gola, Buffon je dobro reagirao.

77. minuta – Barzagli je ušao umjesto Pirla.

76. minuta – Bale je tukao glavom iznad gola polije ubačaja iz kornera.

74. minuta – Evra je srušio Hernandeza u kaznenom prostoru, sudac ovaj put nije svirao kazneni udarac, na što je Meksikanac prosvjedovao.

73. minuta – Ronaldo je ubacio za Balea, tukao je Velšanin glavom s par metara, ali neprecizno.

71. minuta – Bale je pucao snažno s vrha 16-erca, lopta je otišla kraj gola.

70. minuta – Marchisio je bio u odličnoj šansi. Primio je loptu u 16-ercu, tukao je u desni kut, ali se Casillas ovaj put iskazao.

68. minuta – James je tukao s 20-ak metara malo iznad gola.

67. minuta – Javie Hernandez je ušao umjesto Benzeme.

63. minuta – Bale je pucao s pet metara pokraj gola.

57. minuta – GOOL Pogba je glavom spustio loptu, Morata ju je primio te je pucao po sredini gola nakon čega je završila u mreži.

53. minuta – Marcelo je uzvratio s druge strane, ali je lopta i ovaj put otišla kraj gola. 52. minuta – Marchisio je snažno pucao iz daljine, lopta je završila pored gola. 48. minuta – Real je nastavio gdje je stao u prvom poluvremenu. Igra se i dalje u Juventusovoj polovici terena. 46. minuta – Utakmica se nastavija. Nema promjena u sastavima. Pogledajte svađu Evre i skupljača lopti. 45. minuta – Kraj prvog poluvremena. 41. minuta – Bale je poslao dugu loptu za Ronalda, Portugalac je je lijepo primio loptu nakon čega je tukao malo pored gola. Odmah potom i Benzema je bio u prilici. Pucao je u donji lijevi kut, ali je Buffon sjajno obranio. 36. minuta – Zaprijetio je Juventus iz polukontre, ali su se na kraju izborili samo za korner. 32. minuta – Ovo je bio Ronaldov 307. pogodak u dresu Reala čime se izjednačio na drugom mjestu najboljih klupskih strijelaca s Alfredom di Stefanom. 30. minuta – Benzema je nakon kornera pucao glavom, Buffon paradom brani. 29. minuta – Real je sada mogao praktički riješiti utakmicu. Benzema je poslužio Ronalda koji je bio u čistoj prilici. Mogao je tuči po golu, ali je odlučio odigrati na drugu stativu, međutim Juventusova obrana je očistila šansu. 24. minuta – GOOL Chielini je srušio Jamesa u kaznenom prostoru,. Sudac je dosudio najstrožu kaznu. Ronaldo je tukao snažno pod prečku, Buffon nije mogao ništa napraviti. Ovo je bio Ronaldov deseti gol u 12 utakmica ove sezone u Ligi prvaka. 20. minuta – Bale je snažno tukao, Buffon je odbio loptu u korner. 19. minuta – Real sve više pritišće. Benzema je prošao u 16-erac, poslao je povratnu lotu, ali je Juventusova obrana uspjela presjeći napad. 18. minuta – Isco je dobro ušao u 16-erac, ali je njegov udarac završio daleko od gola. 15. minuta – Casillas se večeras izjednačio po broju nastupa u Ligi prvaka s rekorderom Xavijem. Obojica ih imaju po 150. 14. minuta – Vidal je tukao iz daljine, Casillas se morao dobro ispružiti kako bi sačuvao mrežu netaknutom.

11. minuta – Ronaldo je tukao iz slobodnog udarca s 25 metara. Lopta je prošla malo iznad gola pa je završila na mreži.

6. minuta – Benzema se izborio za priliku. Oslobodio se čuvača u kaznenom prostoru, ali je nejgov udarac iskosa završio daleko od gola.

1. minuta – Marcelo je ušao u 16-erac, ubacio je za Balea. Velšanin je pucao glavom preko gola.

1. minuta – Počela je utakmica. Današnju utakmicu sudi Jonas Eriksson.

20:43 – Navijači su koreografiju posvetili Alfredu di Stefanu.

20:20Ovako je izgledao doček Realovih nogometaša.

19:41 – Ikeru Casillasu će ovo biti 150 nastup u Ligi prvaka čime će se izjednačiti s Barceloninim Xavijem.