Bilić gostuje na Old Traffordu, ovdje pročitajte što je rekao uoči utakmice

U sobotu će imati priliku doći do još jedne pobjede protiv momčadi zi vrha

Slaven Bilić
FOTO: AFP

Slaven Bilić je sa svojim West Hamom ove sezone bio ‘ubojica’ velikana. Srušio je Arsenal, Liverpool, Manchester City i Chelsea, a ove je subote pred njim novi veliki izazov – gostovanje kod Manchester Uniteda na kultnom Old Traffordu.

Loša forma

Bilić se baš ne nalazi u idealnom razdoblju budući da je u posljednja četiri premierligaška kola osvojio samo dva boda, a ozlijedila su mu se dvojica važnih igrača – Dimitri Payet i Diafra Sakho. Iako su navijači Manchester Uniteda vrlo nezadovoljni igrom svoje momčadi koju mnogi nazivaju neuzbudljivom i neatraktivnom, bivši hrvatski izbornik je svjestan da njegovim nogometašima neće biti lako.

“Manchester United je drugačiji nego što je bio u doba Alexa Fergusona kada je, posebno kod kuće, bio vruć i igrao više okomito. Kažete da danas teško pobjeđuju, ali svejedno pobjeđuju i ne primaju golove. Možete takvu igru zvati dosadnom, ali ne radi se o momčadi koja prepušta loptu suparniku i igra defenzivno”, rekao je Bilić na konferenciji za novinare.

Učinkovit protivnik

“Imaju visoki posjed lopte, kontroliraju igru i pokušavaju pobijediti u svakoj utakmici. U domaćim utakmicama, kad se suparnik brani sa svim igračima, ne možeš baš igrati okomito. Trebaju ti rupe i prostor iza ili između suparničkih linija, a to nije lako naći.

Možemo to zvati kontroliranim nogometom, možemo to zvati strpljivim nogometom, ali zasad je učinkovit s obzirom da Manchester United dobro stoji na ljestvici (treće mjesto, op. a.)”, zaključio je Bilić.