Agent tvrdi da je Bilić dogovorio uvjete s West Hamom, mediji pišu da je ozbiljan kandidat i Bielsa

Klub je napisao da je novi trener na putu, a agent Özcan tvrdi da je to Slaven Bilić

FOTO: AFP/AFP

Porukom odaslanom putem Twittera nogometni agent Muzzi Özcan otkrio je da su engleski Premierligaš West Ham i hrvatski stručnjak Slaven Bilić dogovorili uvjete suradnje koja bi trebala voditi prema potpisivanju ugovora. Nakon što se pisalo da je Bilić favorit za preuzimanje klupe ovog kluba, Özcanova poruka dodatno je to potvrdila.

“West Ham je dogovorio uvjete sa Slavenom Bilićem. Poželite mom prijatelju sjajnu sezonu u West Hamu! I dobro došao u East End!”, prijevod je poruke.

https://twitter.com/Muzziozcan/status/607983330869583872

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić i karizmatični trener Marseillea Argentinac Marcelo Bielsa glavni su kandidati za trenersku klupu West Hama, objavili su u utorak britanski mediji.

Bilić je nakon uspješne sezone napustio turski Bešiktaš, što se tumači njegovom velikom željom da preuzme klub u kojem je igrao jednu sezonu (1996–1997). Bilić i Bielsa su impresionirali vlasnike West Hama Davida Sullivana i Davida Golda, i očekuje se da bi novi trener “čekičara” mogao biti imenovan ovoga tjedna.

Svi ih odbili

Nakon odlaska Sama Allardycea, vodstvo West Hama je kontaktiralo trenera Real Sociedada Davida Moyesa, Unaija Emeryja iz Seville, ali i bivšeg trenera Borussije Dortmund Jurgena Kloppa, no oni su ih odbili.

West Ham će iduće sezone igrati u kvalifikacijama Europske lige, i tako je izborio Europu prvi put u posljednjih devet godina. West Ham je ove sezone završio na 12. mjestu Premiershipa, ali je Europu osigurao osvojivši prvo mjesto na ljestvici ‘Fair-playa’ Premiershipa ispred Liverpoola, Manchester Cityja, Evertona i Burnleyja.

Ime novog trenera uskoro poznato

I sam je klub u ponedjeljak putem službenih internetskih stranica najavio mogućnost otkrivanja trenera u sljedećih 48 sati, pa se sve čini izglednijim da bi se mogle ostvariti Bilićeve želje da preuzme klub u kojem je ostvario i igračku karijeru i postao jedan od miljenika njegove publike.

Posljednji posao, podsjetimo, bivši hrvatski nogometni reprezentativac okončao je krajem sezone u turskom Bešiktašu. Oprostio se od navijača kluba nizom zajedničkih fotografija, potpisivanjem dresova i klupskih obilježja i – pjesmom koju je u jednom trenutku i popratio koreografijom.

 

https://www.youtube.com/watch?t=271&v=JH9Ydo_jVHU