Ako je vjerovati ovim nevjerojatnim brojkama, Arsenal protiv Barcelone u Ligi prvaka neće imati nikakve šanse

Messi, Suarez i Neymar zabili su 30 golova više od cijelog Arsenala

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi, Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior and Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrate during the Spanish league football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 11, 2015.   AFP PHOTO/ LLUIS GENE
FOTO: AFP

Branitelji naslova u Ligi prvaka stigli su u London gdje će u utorak protiv Arsenala odigrati prvu utakmicu osmine finala ovogodišnjeg natjecanja. Loša vijest za domaćina je dolazak kompletnog napadačkog trojca Barcelone, a još gora izvrsna forma u kojoj oni stižu.

Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar najveća su prijetnja Arsenalovim ambicijama i nadanjima pred nadolazeći susret i uzvratnu utakmicu koju će Camp Nou ugostiti 16. ožujka. Svjestan je toga i menadžer londonske momčadi Arsene Wenger.

“Oni su nevjerojatan trojac. Osim njihova individualnog talenta vidi se i da se sjajno razumiju na terenu. Čini se kao da se sjajno zabavljaju, ne djeluje kao da igraju pod pritiskom, nego kao da sve rade lakoćom”, smatra francuski stručnjak koji će morati pronaći načina kako se obraniti od sljedećeg:

1. Lionel Messi

U Ligi prvaka je u ovoj sezoni odigrao tek tri utakmice s prosjekom od gola u njima. U cijeloj sezoni za Barcelonu je nastupio u 31 ogledu kroz koje je sakupio 27 golova i 14 asistencija.

2. Luis Suarez

I Urugvajac je na prosjeku od gola po utakmici u Ligi prvaka, a odigrao ih je pet. Blista kroz cijelu 2015/16 i trenutačno je nezaustavljiv. U 37 odigranih utakmica postigao je 41 gol i upisao 19 asistencija.

https://www.youtube.com/watch?v=AjbwTfHcLos

3. Neymar

Impresivna su i njegova izdanja, a kroz elitno europsko klupsko natjecanje na kontu je od dva gola i tri asistencije kroz pet odrađenih susreta. Broje kroz cijelu sezonu su sljedeće: 32 dvoboja, 23 gola i 20 asistencija.

https://www.youtube.com/watch?v=kTXTT86IQWg

4. Kombinirano u usporedbi s Arsenalom

Nadahnuti i raspucani trojac zabio je 91 gol za svoju momčad, a to je čak 31 više u odnosu na kompletnu Arsenalovu postavu u ovoj sezoni. Što se pogodaka londonske momčadi kroz statistiku pojedinaca tiče, najviše je tu dosad pokazao Olivier Giroud koji je poentirao 18 puta. Najveći broj asistencija je onaj Mesuta Özila, 17.

Pogleda li se samo kalendarska 2016. godina, Wengera može brinuti sljedeći podatak: Suarez (15) i Messi (14) su od početka godine zabili svaki više golova nego cijela njegova momčad zajedno (13).

Uspije li Arsenal zaustaviti Barcelonin trojac, naravno i ostatak momčadi i produljiti niz utakmica u kojima Lionel Messi nije zabio Petru Čechu, bit će to veliko iznenađenje. Posebice, uzme li se u obzir sljedeća tablica koja pokazuje sljedeće četiri stvari kada je ovaj trojac u pitanju:

– broj golova postignutih od kada je Suarez stigao u Barcelonu

– broj golova postignutih od kada je Suarez debitirao za Barcelonu

– broj golova postignutih u aktualnoj sezoni

– broj golova postignutih u kalendarskoj godini

https://twitter.com/MessiStats/status/701704070868942849?ref_src=twsrc%5Etfw