Ako već nisu bile jasne, ovih pet stvari smo naučili iz manchesterskog derbija

Manchester United svladao City 4:2, a ove činjenice postale su jasne

Manchester United’s English striker Wayne Rooney (2L) reacts as he follows up after Manchester United’s English midfielder Ashley Young (unseen) scored the opening goal during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England on April 12, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTED TO EDITORIAL […]
FOTO: PAUL ELLIS /AFP

Manchester United u nedjelju je pobijedio gradskog rivala Manchester City 4:2 i tom pobjedom napravio veliki korak prema plasmanu u Ligu prvaka sljedeće sezone. Osim velikog veselja koje su igrači Uniteda donijeli svojim navijačima pobjedom nad rivalom, nogometnoj javnosti postalo je jasno i ovih pet činjenica.

Ovaj popis originalno je objavio engleski Daily Mail, a mi vam ga prenosimo.

1. Manchester United je na putu prema Ligi prvaka

United je ovom pobjedom napravio veliki korak prema plasmanu u najelitnije europsko klupsko natjecanje. Crveni vragovi i dalje se nalaze na trećem mjestu na tablici, koje nosi direktan plasman u Ligu prvaka, ali sada imaju četiri boda prednosti nad četvrtoplasiranim Cityjem šest kola prije kraja.

2. Kriza za City i Pellegrinija

Manchester City nalazi se u velikoj krizi, sada je potpuno jasno. Građani su u zadnjih pet utakmica u prvenstvu upisali četiri poraza, a u međuvremenu su ispali i iz FA kupa te Lige prvaka. Jako su to loši rezultati za aktualnog prvaka Engleske i klub s ambicijama poput Citjevih. Stoga bi bilo čudno da trener Manuel Pellegrini ostane na klupi Cityja i u sljedećoj sezoni.

3. Fellaini dokazuje kvalitetu

Belgijski reprezentativac Marouane Fellaini stigao je u Manchester United početkom prošle sezone i loše se snašao u novoj sredini. No, nakon što je nizozemski trener Louis van Gaal došao na čelo Crvenih vragova Belgijanac proživljava pravu renesansu i jedan je od najvažnijih i najboljih igrača Uniteda.

4. Ova momčad Cityja približava se kraju

Jezgra ove momčadi Manchester Citja sastavljena je od igrača koji su proteklih sezona osvojili dva naslova u Premierligi. Nakon loših ovogodišnjih rezultata, čini se kako je ta momčad proživjela najbolje dane i da će joj za ozbiljnije rezultate trebati veća rekonstrukcija.

5. Unted se treba poboljšati u obrani

Manchester Utd. pobijedio je s 4:2 i oduševio navijače, no nakon te pobjede ostale su neke sumnje. Ponajprije se to odnosi na obranu Crvenih vragova i par centralnih braniča Chris Smalling-Phil Jones. Defanzivna linija, naime, protiv Cityja je izgledala ranjivo i ne bi bilo čudno da je United primio još neki pogodak.