Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u četvrtfinale FA kupa u kojem će igrati protiv Bilićeva West Hama

United je kao gost bio bolji od trećeligaša Shrewsbury Towna s 3-0

FOTO: AFP

Nogometaši Manchester Uniteda izborili su plasman u četvrtfinale FA kupa, pobijedivši na gostovanju trećeligaša Shrewsbury Town s 3-0.

Nakon niza očajnih igara ove sezone, zaključno s prošlotjednim porazom od danskog Midtjyllanda (1:2) u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige, Manchester United je konačno pronašao ‘žrtvu’. Istina, iz trećeg razreda engleskog nogometa, ali svejedno je trener Crvenih vragova Louis van Gaal barem nakratko osjetio olakšanje.

Smalling, Mata, Lingard

Poveo je United u 37. minuti pogotkom Chrisa Smallinga kojem je to prvi gol u karijeri u ovom natjecanju. Pucao je gostujući stoper iskosa s desne strane, a lopta je zakačila jednog domaćeg igrača i završila iza leđa golmana Jaysona Leutwilera.

Juan Mata je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela pogodio iz slobodnog udarca, a ostalo je upitno jesu li trojica njegovih suigrača, koji su bili u zaleđu, utjecali na igru, odnosno ometali domaćeg vratara. Konačnih je 3-0 u 61. minuti postavio Jesse Lingard poslije asistencije Andera Herrere.

Četvrtfinale 12. ožujka

Zanimljivo je spomenuti da je United u prvom poluvremenu uputio 15 udaraca prema golu suparnika, što nije napravio još od svibnja 2012. godine. No, čak ni u takvim okolnostima nije uspio zabiti više od tri gola: pod Van Gaalom mu je takvo što uspjelo samo u tri navrata (protiv Manchester Cityja, QPR-a i Club Bruggea).

Manchester United će u četvrtfinalu 12. ožujka na svome Old Traffordu ugostiti West Ham hrvatskog trenera Slavena Bilića. Čekićari su u osmini finala kao gosti deklasirali drugoligaša Blackburn s 5:1.


PAROVI ČETVRTFINALA:

Reading (II) – Crystal Palace
Everton – Chelsea
Arsenal ili Hull City (II) – Watford
Manchester United – West Ham United