Albanski navijač tvrdi da su mu Srbi ponudili 50 000 eura za prekid utakmice

Utakmice između Alanije i Srbije igrat će se u četvrtak u 20.45

FOTO: Screenshot

Utakmicom viskog rizika Uefa je proglasila onu između Albanije i Srbije koja će se u četvrtak u 20.45 igrati u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Zbog toga će utakmicu osiguravati 2000 policajaca i 400 zaštitara, dok će iz zraka sve nadgledati tri vojna helikoptera. Stroge mjere osiguranja provode se zbog incidenta na prvoj utakmice ove dvije zemlje kada je prekinuta zbog nereda u Beogradu nakon što su albanski navijači dronom spustili zastavu Velike Albanije na travnjak. Zbog kaosa koji je nastao susret je preklinut u 41. minuti.

Strah u Albaniji

U Albaniji sada sve rade kako ne bi došlo do sličnog scenarija, međutim mediji i navijači ne prestaju ‘ratovati’. Tako su sada srpske Večernje novosti objavile priču prema kojem je jednom albanskom navijaču pred utakmicu u Elbasanu ponuđeno 50 tisuća eura da prekine utakmicu, a to su ponudili nitko drugi nego navjiači Srbije. Uliks Ademi je ime navijača Albanije, a tvrdnju je iznio putem društvenih mreža.

Poruke iz mobitela

“Spreman sam dokazati sve ovo, a albanska ili srpska policija mogu slobodno pogledati poruke iz mog mobitela. Nekoliko srpskih navijača u Italiji su mi nudili 50 000 eura i veliku zastavu Srbije da prekinem meč u Elbasanu. Ja sam to glatko odbio, jer priznajem samo svoju zemlju i zastavu Albanije. Ne bih se sramitio. Trenutno imam samo jedan problem jer ne mogu doći do ulaznice za utakmicu u Elbasanu”, poručio je Ademi, poznat po tome što je 14. studenog 2014. prekinuo prijateljsku utakmicu Italije i labanije utrčavanjem u teren sa zastavom, nakon čega je zatražio od kapetana Lorika Cane da mu je potpiše.

https://www.youtube.com/watch?v=_pdVdbTqNwI
Poslije utakmice dobio je navodno ponudu za tu zastavu i to od 10 tisuća eura. “Odbio sam tu ponudu, kao što sam odbio i ponudu srpskih navijača. To me ne zanima. Želim u četvrtak samobiti na Elbasan areni”, završio je Ademi.