Dopredsjednik HRS-a kaže da reprezentacija može i ispasti u prvom krugu, ali i igrati u finalu Eura

'Na ovom EP-u deset reprezentacija će se boriti za medalju', smatra Gobac

13.01.2015., Zagreb - U hotelu Panorama odrzana je konferencija za medije hrvatske muske rukometne reprezentacije uoci odlaska na Svjetsko prevenstvo u Katar. Zoran Gobac. 
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu odlazi put Poljske gdje u petak 15. siječnja započinje 12. Europsko prvenstvo. U hotelu Sport u Ivanić-Gradu, pripremnoj bazi hrvatskih rukometaša, izbornik Željko Babić objavio je popis od 17 igrača za prvenstvo, od kojih će 16 biti prijavljeno uoči prve utakmice s Bjelorusijom.

Uz Babića i kapetana Marka Kopljara, novinarima je svoje viđenje situacije oko reprezentacije iznio i Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Prvenstvo u Poljskoj nije najvažnije

“Nikada nismo imali ovakvu situaciju što se tiče ozljeda i slabe pripremljenosti. Jednostavno je nemoguće u deset dana provesti ono što neki od igrača ne rade u klubovima. Na ovom Europskom prvenstvu deset reprezentacija borit će se za medalju. Realnost je da se možemo vratiti kući nakon prvog kruga, a možemo igrati i u finalu. No, mi vjerujemo u naše momke, njihovo srce i želju koja će biti izraženija od trenutnih mogućnosti”, rekao je Gobac.

Za Gopca ovo prvenstvo nije najvažnije, već početak dugoročnijeg plana koje treba završiti s Europskim prvenstvom koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj.

‘Voriju ponuđeno mjesto sportskog direktora’

“Radimo na usavršavanju trenera, imamo Balića, Matoševića, Metličića te Željka Babića koji je mladi trener i nije slučajno dobio priliku. Moramo im svi zajedno dati podršku jer je pred njima prvo veliko natjecanje. Ne znam tko bi trebao imati veći kredit u ovoj situaciji. Moramo imati strpljenja i polako čekati nove rezultate, koji će sigurno doći.”

Nije zaboravljen ni Igor Vori koji nije pozvan za ovo natjecanje.

“Kada se slagao ovaj stručni stožer Vori je bio predviđen za sportskog direktora, a to mjesto ga i čeka. Hoće li biti pozvan za kvalifikacije za Olimpijske igre to isključivo ovisi o izborniku, koordinatoru te trenerima”, završio je Gobac.