Allegri je tijekom poluvremena rekao Buffonu da bi mogli pobijediti

Pogotkom Morate Juve je postao je opasniji i desetak minuta je kontrolirao igru

(L-R) Juventus' defender Leonardo Bonucci, Juventus' goalkeeper and captain Gianluigi Buffon and Juventus' coach Massimiliano Allegri react after the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015. FC Barcelona won the match 1-3.        AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Iako je njegova momčad poražena u finalu Lige prvaka trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je ponosan na svoje igrače, kazavši da su pokazali karakter i vještinu. “Čestitam igračima na utakmici koju su odigrali, ali i čitavoj sezoni. Odigrali su odličnu utakmicu, pokazali su karakter i vještinu”, izjavio je Allegri.

Finale Lige prvaka

Barcelona je dominirala u prvom poluvremenu i rano je povela, već u 4. minuti, golom hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. No, kad je Juve izjednačio pogotkom Morate u 55. minuti, postao je opasniji i desetak minuta je kontrolirao igru. No, u 68. minuti Barcelona opet vodi. Messi je sam istrčao kontru, odlično je pucao sa 18 metara, a Buffon je odbio loptu točno u noge Suraezu koji pogađa mrežu. Pobjedu katalonskog kluba potvrdio je Neymar u šestoj minuti sudačke nadoknade.

https://rutube.ru/video/872405345be9a1e121385f59a702e18e/

Poruka Buffonu

“Na poluvremenu sam kazao Buffonu da ima dobar osjećaj i da bi mogli pobijediti. Nažalost, kad smo izjednačili i počeli kontrolirati utakmicu, napravili smo grešku i oni su nas kaznili iz kontranapada. No, tako je to kad igrate protiv ekipe koja ima fantastične igrače, čini vam se da imate stvari pod kontrolom, a onda vam oni pobjegnu i zabiju gol”, rekao je Allegri.

Trener Juventusa optimistično gleda na budućnot torinskog kluba. “Mislim da možemo popraviti kvalitetu naše igre i da možemo ostati među osam najboljih momčadi u Europi na duže vrijeme”, dodao je.