Ancelotti potvrdio da je htio dovesti Modrića u PSG, ali da nije imao izgleda protiv Reala

Luka Modrić 2012. je godine prešao iz Tottenhama u Real Madrid

FOTO: AFP

Bivši trener više europskih nogometnih velikana, između kojih i španjolskog Real Madrida, Carlo Ancelotti potvrdio je da je kao trener francuskog Paris Saint Germaina htio dovesti hrvatskog reprezentativca Luku Modrića koji je u u tom trenutku bio igrač engleskog Tottenhama, ali da nije imao šanse u borbi za njegov potpis čim se pojavio Real Madrid. Kraljevski klub tada je kupio Modrića, a sezonu kasnije na trenersku poziciju postavio je upravo Ancelottija pa je talijanski trener ipak imao Hrvata u svojoj momčadi. Doduše, ne onoj na koju je prvobitno mislio.

“Želio sam dovesti Modrića u PSG. Sjećam se da je klub imao kontakte s njim, čak sam i ja razgovarao s njim, ali tada se pojavio Real Madrid, što mu je tada bilo privlačnije”, rekao je za Goal Ancelotti koji je progovorio i o utakmici svojih bivših klubova, Reala i PSG-a, koji igraju u utorak u Madridu.

Dvoboj bivših klubova

“Sve je moguće, ali teže je pobijediti u Madridu”, rekao je Talijan i osvrnuo se na prvu utakmicu tih klubova koja je završena 0-0. “PSG se mučio u prvoj utakmici iskoristiti posjed lopte koji je imao. Real se branio vrlo dobro i na kraju je bio bliži pobjedi nego PSG. Tajna za Blanca i njegovu momčad je da iskoriste dobru kontrolu lopte koju imaju, a to im je općenito problem ove sezone, što to ne materijaliziraju”, kazao je.

“Kada igrate za Real, ne možete igrati na bod. Da, i Real i PSG proći će skupinu, ali Real će dati sve da pobijedi, kao i uvijek”, završio je Ancelotti.

Ancelotti je PSG vodio u razboblju od 2011. do 2013. godine, a Real Madrid od 2013. do 2015. Nakon napuštanja Reala ovo ljeto, nije preuzeo novi tim, a ranije u karijeri još je vodio talijanske klubove Juventus, Parmu i Milan te aktualnog engleskog prvaka Chelsea.