Ante Vukušić raskinuo je ugovor s Pescarom i sada se svi pitaju hoće li se vratiti u Hajduk

Vukušić je zbog odlične forme 2012. godine dobio poziv u reprezentaciju

29.07.2012., Stadion Poljud, Split  - MAXtv 1. HNL, 2. kolo, HNK Hajduk - RNK Split. Ante Vukusic.
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Bivši kapetan Hajduka Ante Vukušić raskinuo je ugovor s talijanskom Pescarom, objavljeno je na službenoj stranici kluba. Do prekida suradnje došlo je u dogovoru igrača i kluba. Vukušić je sada slobodan igrač, a pitanje je gdje će nastaviti karijeru. S obzirom da je riječ o igraču koji je ostavio traga u Hajduku, za koji je u 84 utakmice zabio 36 golova, može se dogoditi da se vrati u HNL. Poznato je da je napadač u nekoliko navrata rekao kako ne bi imao ništa protiv povratka u Split.

Poziv u reprezentaciju

Vukušić je, inače, zbog odlične forme 2012. godine dobio poziv u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu sa Švicarskom.

“Presretan sam kako je krenula ova sezona pred koju su mnogi bili pesimisti. Želim se sada ustaliti u reprezentaciji, te se svojim partijama odužiti izborniku Štimcu na povjerenju i svojem treneru Krstičeviću”, rekao je u to vrijeme Vukušić. Njegove riječi najbolje govore da zasigurno nije razmišljao da će mu to ujedno biti i posljednji poziv reprezentaciju.

Podsjetimo, Vukušić je otišao iz Hajduka u kolovozu 2012. godine. Pescara je za njega platila 3,8 milijuna eura, međutim nikada nije pokazo svoj talent u Italiji te je nekoliko puta ponovio da bi najradije otišao iz te zemlje jer mu ne leži nogomet koji se tamo igra.