Čini se da bi najmlađi Hajdukov kapetan u povijesti karijeru mogao nastaviti u Splitu

Vukušić je u listopadu raskinuo ugovor s talijanskom Pescarom

29.07.2012., Stadion Poljud, Split  - MAXtv 1. HNL, 2. kolo, HNK Hajduk - RNK Split. Ante Vukusic.
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Najmlađi kapetan u povijesti Hajduka ante Vukušić mogao bi karijeru nastaviti u redovima gradskih rivala. Naime, prema pisanju Dalmatinskog portala RNK Split razmatra mogućnost dovođenja napadača u Park Mladeži. Navode da je kontakt od ranije uspostavljen, ali da bi problem mogla biti njegova plaća.

Klub je smanjio primanja igrača u odnosu na razdoblje kada su tu igrali Mate Bilić ili Tomislav Dujmović (oko 200 tisuća eura godišnej), pa bi, navodi Dalmatinski portal, Vukušić bio idealan izbor trenera Gorana Sablića ako bi pristao na smanjenje primanja.

Raskinuo s Pescarom

Podsjetimo i na to da je Vukušić u listopadu raskinuo ugovor s talijanskom Pescarom. Do prekida suradnje došlo je u dogovoru igrača i kluba. Vukušić je sada slobodan igrač, a pitanje je gdje će nastaviti karijeru. S obzirom da je riječ o igraču koji je ostavio traga u Hajduku, za koji je u 84 utakmice zabio 36 golova, nije neizgledno da se vrati u HNL.

Vukušić je, inače, zbog odlične forme 2012. godine dobio poziv u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu sa Švicarskom.

https://www.youtube.com/watch?v=__lV0xwK2Mw

Poziv u reprezentaciju

“Presretan sam kako je krenula ova sezona pred koju su mnogi bili pesimisti. Želim se sada ustaliti u reprezentaciji, te se svojim partijama odužiti izborniku Štimcu na povjerenju i svojem treneru Krstičeviću”, rekao je u to vrijeme Vukušić. Njegove riječi najbolje govore da zasigurno nije razmišljao da će mu to ujedno biti i posljednji poziv reprezentaciju.

Napadač je otišao iz Hajduka u kolovozu 2012. godine. Pescara je za njega platila 3,8 milijuna eura, međutim nikada nije pokazo svoj talent u Italiji te je nekoliko puta ponovio da bi najradije otišao iz te zemlje jer mu ne leži nogomet koji se tamo igra.

Osim dolaska novih igrača, klub ima i nekoliko ponuda za svoje prvotimce. Dražen Bagarić navodno bi trebao prijeći u Astanu, a postoje i brojni upiti za braniča Amira Rrahmanija. Također, očekuje se povratak Nine Galovića s posudbe iz Slaven Belupa.