Arbitraža HKS-a odlučila: mladi košarkaš Zubac nije igrač Cedevite već Cibone

Odluka Arbitražne komisije Hrvatskog košarkaškog saveza je konačna

16.12.2015., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Top 32 FIBA Europe Cup, Grupa S, KK Cibona - CS Energia Targu Jiu. Trener KK Cibone Damir Mulaomerovic i Ivica Zubac.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Osamnaestogodišnji košarkaš Ivica Zubac igrač je Cibone, a ne Cedevite u koju je prešao početkom godine, odlučila je Arbitražna komisija Hrvatskog košarkaškog saveza. Centar je početkom zbog navodnih dugova raskinuo ugovor s Cibonom, potpisavši za Cedevitu ugovor na tri i pol godine.

Ovom odlukom Arbitraže HKS-a (koja ima devet članova), koja je konačna, poništena je odluka Povjerenika za natjecanje A-1 košarkaške lige od 19. siječnja 2016. godine.

211 cm visoki centar

Prvog radnog dana ove kalendarske godine Zubac (211 cm) je podnio zahtjev za raskid ugovora s Cibonom zbog kašnjenja s isplatom ugovornih obveza, u tom trenutku Cibona mu je bila dužna tri mjesečne rate, te je odmah sljedeći dan potpisao ugovor na tri i pol godine s Cedevitom.

No, Cibona je istoga dana kada je Zubac potpisao za Cedevitu Zupcu isplatila sve zaostatke, te osporila pravovaljanost ugovora između Zupca i Cedevite. Od odlaska iz Cibone u Cedevitu Zubac nije odigrao niti jednu utakmicu jer nije imao pravo nastupa u ABA ligi, a u Euroligi bi stekao pravo nastupa tek od 8. kola TOP-a 16.