Arda Turan je sretan što će ga (i njegove suigrače) Hrvatska ugostiti pred praznim tribinama

"Veselim se nastupu sa Rakitićem, ali i utakmicama protiv njega", poručio je Turan

Barcelona's Turkish midfielder Arda Turan takes part in a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona on July 15, 2015. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
FOTO: AFP

Turski nogometni reprezentativac i odnedavno član Barcelonine momčadi Arda Turan sa turskim je medijima prokomentirao ždrijeb koji njegovu momčad na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. dovodi u Hrvatsku.

Upitan o toj utakmici, ali i svom odnosu sa Ivanom Rakitićem, suigračem iz redova najjače španjolske momčadi, Turan je za turske medije odgovorio:

“Za nas je velika šansa što igramo prvu utakmicu u Hrvatskoj bez publike, dok je druga na kraju ciklusa. Veći pritisak bit će na strani Hrvatske čiji igrače uglavnom igraju u inozemstvu i imaju jaku momčad. Iako, u našoj skupini slabe momčadi niti nema.”

https://www.youtube.com/watch?v=N7Xl5ywZ910

Hrvati su odlični igrači

Podsjetimo, riječ je o kvalifikacijskoj Skupini I u kojoj se uz Hrvatsku i Tursku nalaze Ukrajina, Island i Finska.

“U Atleticu sam igrao sa Marijem Mandžukićem, a sada ću s Rakitićem. Svaki je na svoj način odličan igrač. Naučio sam Rakitića da mi kaže ‘brate’ na turskom jeziku, pa mi je tako poslao poruku ‘Vamos abi, Hrvatska protiv Turske!’. Veselim se nastupu s njim u klubu, ali i utakmicama protiv njega”, prenosi Turanovu izjavu danu za turske medije Goal.com.

Novi član Barcelonine momčadi nema pravo za nju do siječnja sljedeće godine kada ističe kazna koju je klubu nametnula Fifa zbog potpisivanja ugovora s igračima mlađima od 18 godina.