Rakitić je za Barcelonu odigrao 99 utakmica, a pred jubilarnu otkriva omiljene trenutke iz njih

Rakitić je igrač najvećeg povjerenja trenera Luisa Enriquea

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Ukupno 99 utakmica za Barceloninu nogometnu momčad odigrao je hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić. Prilika za jubilej pruža se u kasnijim satima dana na gostovanju kod Real Sociedada.

Možda se čini kao da je još nedavno Rakitić sa kapetanskom vrpcom oko ruke vodio Sevillin sastav do naslova najbolje momčadi Europske lige, no činjenica jest, ma kako to brzo prošlo, da je već dulje nezamijenjiv dio Barcelonine nogometne momčadi. Pred hrvatskim nogometašem i sastavom za koji igra uzbudljivi su dani u kojima nemaju prava na pogrešku.

Odabrao što bi želio

Nedavni 1-2 poraz protiv Real Madrida, naslonjen na tek remi kod Villarreala, pomalo je zakomplicirao njihovu situaciju u španjolskom prvenstvu, a ne odveć uvjerljiva 2-1 pobjeda protiv madridskog Atletica u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka uskoro donosi i uzvrat u kojem će trebati dokazati snagu. Upitan da izabere pobjedu u jednoj od nadolazećih utakmica, Rakitić je ze El Mundo Deportivo odgovorio:

“Ako me već tjerate da izaberem, onda biram ligašku pobjedu i remi u uzvratu protiv Atletica.”

Statisitčki gledano, Rakitić je igrač najvećeg povjerenja trenera Luisa Enriquea za kojega niti jedan Barcelonin igrač ove sezone nije odigrao više minuta od njega. Što se tiče njegova omjera uspješnosti za Barcelonu, ovo su brojke: u 99 odigranih utakmica, Barcelona je s Rakitićem slavila 79 puta, jedanaest utakmica odigrala bez pobjednika i upisala devet poraza.

https://www.youtube.com/watch?v=nXZblPn_DKA

Rado se sjeti Berlina

Upitan da odabere najdražu utakmicu i omiljen gol u Barceloninom dresu Rakitić je kazao:

“Rado se sjećam svoje prve utakmice na Camp Nou protiv Elchea, ali ona najposebnija bila je finalna u Ligi prvaka. Ne postižem mnogo golova, ali i tu bih odabrao onaj postignut Juventusu u Berlinu.

https://www.youtube.com/watch?v=hUo_cJwC0dM