Argentinski sudac napravio presedan i donio odluku na temelju video snimke

Pomoćnik je poglededao snimku na obližnjoj kameri te je javio da se radi o pogrešci

FOTO: Screenshot

Nogometni sudac Germano Delfino napravio je presedan kada je na utakmici argentinske lige između Veleza i Arsenala promijenio vlastitu odkluku i to na temelju televizijske snimke. Naime, Delfino je dosudio kazneni udarac za Velez i crveni karton igraču Arsenala, ali je njegov pomoćnik Ivan Nunez pogledao snimku na obližnjoj kameri te je javio svom kolegi da se radi o pogrešci.

Sudac kontra Fife

Nakon toga je glavni sudac promijenio odluku što je izazvalo žestoke reakcije igrača Veleza pogotovo jer je poznato da se Fifa protivi upotrebi video tehnologije u nogometu.

– Delfino može mijenjati odluke, ali ne na temelju televizijske snimke. Fifina pravila su jasna. Upotreba tehnologije je zabranjena – rekao je trener Veleza Miguel Russo.

Svjestan pogreške

Argentinski sudac je naknadno prihvatio činjenicu da je njegova odluka bila pogrešna.

– Procedura donošenja odluke je bila strašna. Odluke se ne smiju tako donositi. Promijenio sam odluku zbog kolege. Mi smo tim – rekao je Delfino koji je ipak zadovoljan jer je odluka bila pravedna. S obzirom da Fifa strogo zabranjuje korištenje video tehnologije očekuje se da će sudac Delfino biti kažnjen.