Arsenalovi navijači su nedolaskom na Emirates okrenuli leđa Wengeru (plasman u LP im nije dovoljan)

Topnici su posljednji put bili prvaci 2004. godine

Arsene Wenger
FOTO: AFP

Sinoć je Arsenal s dva gola Alexisa Sancheza svladao West Bromwich Albion i preskočio Manchester City na trećem mjestu Premiershipa. Bez obzira što će “topnici” i sljedeće godine najvjerojatnije izboriti nastup u Ligi prvaka, a s trenutačnim trećim mjestom u najelitnije natjecanje idu izravno, navijači Arsenala nisu zadovoljni.

Wengerova momčad je početak godine dočekala na vodećem mjestu Premier lige, ali je lošim rezultatima u nastavku sezone još jednom upropastila izglede da po prvi put nakon 2004. postane engleski prvak.

Zadnji put prvaci 2004.

Od tada je Manchester United bio pet puta prvak, Chelsea četiri, a City dvaput, a Arsenal je podignu trofej samo u FA kupu.

Stadion Emirates nije bio ispunjen do kraja, na stadionu kapaciteta 60.000 mjesta bilo je 50.000 navijača. Neki su nedolaskom na utakmicu izrazili svoj protest i želju za promjenom trenera s kojim već dugo nema one glavne nagrade, prvog mjesta u Premiershipu. Arsene Wenger najdugovječniji je trener u Engleskoj, francuski stručnjak preuzeo je “topnike” 1996., a većinu je uspjeha “potpisao” u prvoj polovici svog 20-godišnjeg mandata u Arsenalu.

Od 500 pobjeda, Wengerovih je 431

Arsenalu nije pomogla ni činjenica da je sinoć ostvario 500. pobjedu u Premier ligi. Čak 431 ostvarena je pod Wengerovim vodstvom. Samo Manchester United ima više pobjeda od topnika’ (584).

No, Arseneova “čarolija” više ne djeluje na Emiratesu, osigurana Liga prvaka više nije dovoljna, navijači žele naslov.