Atletico krenuo u pregovore s Tevezom, a to približava Mandžukića Juventusu

Trener Atletica Diego Simeone već je razgovarao sa sunarodnjakom iz Juventusa

Juventus' Argentinian forward Carlos Tevez (L) vies with Atletico Madrid's Croatian forward Mario Mandzukic during the UEFA Champions League group A football match Atletico de Madrid vs Juventus at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 1, 2014.  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Juventus je uspješnu sezonu okončao naslovima u talijanskom prvenstvu i tamošnjem Kupu, a imali su mogućnost slaviti trostruki naslov, međutim, Barcelona se u subotnjem finalu igranom u Berlinu pokazala prejakom. Veliki dio zasluga za ove uspjehe ide i na račun Carlosa Teveza, sjajnog argentinskog nogometaša pred kojim su, čini se, novi izazovi u karijeri.

S dvadeset ligaških i sedam golova u Ligi prvaka, Tevez je ponovno postao igrač oko kojeg će se u nadolazećim danima plesti priče u kojem će klubu nastaviti karijeru. Ugovorno je vezan za Juventus i za sljedeću sezonu, klub se nada i produljenju suradnje, ali i traži nova lica u napadu za slučaj da se Argentinac otisne negdje drugdje.

Mandžukić kao mamac

Jedno od imena koja se pritom spominju je i ono hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića što je ideja koja bi ozarila lica čelnika madridskog Atletica. Naime, španjolski klub rado bi u svojim redovima vidio Teveza, pa bi u tom slučaju Mandžukić poslužio i za smanjenje svote koju bi u slučaju dovođenja Argentinca morali poslati put Torina.

Treba znati da se za Teveza interesiraju i Boca Juniorsi, favoriti za njegovo dovođenje u slučaju rastanka s Juventusom, ali i bogati PSG koji mu može ponuditi uvjete kojima će ostali teško parirati. U Atleticu se pritom nadaju da će trener Diego Simeone, Tevezov sunarodnjak, odraditi teži dio posla i uvjeriti napadača da mu može dati ono što se od njega traži. Taj je kontakt već uspostavljen i razgovori na tu temu su započeti.

Jednako tako, Mandžukić se spominje u kontekstu prelaska u Wolfsburg, Monaco, Milan…