Mandžukić tvrdi da ne osjeća pritisak zbog usporedbi sa Tevezom i Trezeguetom (čiji je broj uzeo)

"Neću obećati određen broj pogodaka, samo da ću davati sve od sebe", kaže Mandžukić

FOTO: Screenshot

Mario Mandžukić je igrač od kojeg će Juventus i njegovi navijači tražiti mnogo golova u nastojanju momčadi da ponovi (ili čak nadmaši) uspjehe ostvarene u prošloj sezoni.

Hrvatski nogometni reprezentativac koji je u četvrtak i službeno predstavljen kao pojačanje torinske momčadi, njih ipak nije spreman javno obećati. Trud i zalaganje da, ali ne i ponavljanje učinka kakvog je u Juventusovoj momčadi imao David Trezeguet, umirovljeni francuski reprezentativac s deset godina (2000.-2010.) dugim stažom za tu momčad. Paralelu s francuskim napadačem povukli su mediji nakon što je obznanjeno da Mandžukić uzima dres s brojem 17 kojeg je nosila i ta klupska legenda.

https://twitter.com/MarioMandzukic9/status/621779505854738432

Ne obećaje pogotke, samo trud

“Neću obećati određen broj pogodaka, samo da ću se uvijek stavljati na raspolaganje momčadi i davati sve od sebe. Što se broja tiče, njega sam uzeo jer sam ga nosio i na počecima karijere u Hrvatskoj, kada sam igrao drugoligaški nogomet. Isti sam nosio kada sam ušao među profesionalce, a imam ga i na dresu reprezentacije. Dana mi je prilika da biram i tako sam odlučio. Nadam se da će mi broj donijeti sreću kao i uvijek do sada”, izjavio je Mandžukić pa nastavio analizom prošle Juventusove sezone u kojoj je igran finale Lige prvaka, a osvojeni nacionalno prvenstvo i Kup:

“Nitko od Juventusa u prošloj sezoni nije očekivao finale Lige prvaka. On je došao nakon dobrog rada momčadi i trenera Massimiliana Allegrija. Finale sam gledao. Utakmica je bila izjednačena i obje su momčadi imale svoje prilike doći do pobjede, samo je Juventus bio manje sretan. Ipak, često je dobro za sljedeću sezonu započeti ondje gdje ste ju završili, sa željom za osvajanje prestižnog trofeja.”

Götze je dobrodošao

Upitan je hrvatski napadač i o mogućem dolasku Marija Götzea u klub. Ta se informacija pojavila nakon što se posao prelaska Artura Vidala u minhenski Bayern počeo privoditi kraju. Mandžukić se konkurencije u napadu ne plaši, svjestan je da bi njemački nogometni reprezentativac koji je odlučio finale Svjetskog prvenstva u Brazilu mogao pomoći torinskom klubu.

Germany's forward Mario Goetze (C) celebrates with the trophy after his team won the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina 1-0 following extra-time at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on July 13, 2014.    AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

“Igrali smo zajedno u Bayernu. On je igrač koji svojim kvalitetama može igrati za svaku momčad. Što se odlazaka Andree Pirla i Carlosa Teveza tiče, dvojice sjajnih nogometaša, oni bi nedostajali svakom klubu kojega napuste. No, kako jedni odlaze, drugi dolaze, a Juventus je klub koji uvijek gleda prema naprijed. U momčadi su nova lica i nadam se da ćemo biti jaki kao i prošle sezone. U svakom slučaju, protiv Juventusa je uvijek teško igrati, posebice protiv obrane kluba. Te oglede pamtim kao jedne od najtežih u svojoj karijeri i to je pomoglo mojoj odluci da ovdje dođem. Ne moram se više nositi s Juventusovom obranom”

Upitan smatra li se zamjenom za Teveza i osjeća li pritisak zbog toga Mandžukić je odgovorio:

“Nemam neki poseban osjećaj, to je uvijek tako u velikim klubovima. Svi znamo da je Tevez sjajan igrač briljantne karijere, no svatko gradi svoju i tek treba vidjeti što će biti sa mojom.”