ATP je kaznio Kyrgiosa jer je uvrijedio Stana Wawrinku, a još više Donnu Vekić

Točan novčani iznos kojim je Australac kažnjen još nije poznat

Nick Kyrgios
FOTO: AFP

ATP je kazio australskog tenisča Nicka Kyrgiosa zbog vrijeđanja Švicarca Stana Wawrinke tijekom meča 2. kola Rogers Cupa u Montrealu. Točan novčani iznos kojim je Australac kažnjen ATP će objaviti tek nakon što o njemu prvo obavijesti Kyrigosa, ali pravilnik za uvredu te vrste predviđa kaznu u visini do 10 tisuća dolara.

Javna isprika

Malo prije nego što je kazna objavljena Kyrgios se javno se ispričao Wawrinki za uvredljivu rečenicu izgovorenu tijekom njihova sinoćnjeg dvoboja na turniru Masters serije u Montrealu.

“Želim se ispričati za komentar koji sam dao tijekom sinoćnjeg meča protiv Stana”, napisao je Kyrgios na svom twitter profilu u četvrtak, a isto je napisao i na svojoj facebook stranici uz dodatak: “Moj je komentar, koji je izrečen u afektu, neprihvatljiv je na mnogim razinama. Kao dodatak osobnoj isprici, želim se i javno ispričati. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i žalim zbog onoga što se dogodilo.”

Kyrgiosov neprimjeren komentar, u kojem je doveo u vezu svog suigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa i djevojku Stana Wawrinke, a pretpostavlja se da je mislio na Osječanku Donnu Vekić, šokirao je javnost i zgrozio Švicarca. “Ono što je izrečeno ja ne bih rekao najgorem neprijatelju. To je toliko nisko i ne samo da je neprihvatljivo, već je i nezamislivo”, napisao je Wawrinka na twitter profilu, a javno je na konferenciji za medije pozvao Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) da oštro kazni Kyrgiosa.

Spomenuo svojeg sunarodnjaka i hrvatsku tenisačicu

Podsjetimo, Kyrigos je uvrijedio Warwinku spominjanjem hrvatske tenisačice Donne Vekić. Poznato je da su Švicarac Wawrinka i Vekić u romantičnoj vezi, a zna to i australski tenisač koji je u trenutku svađe sa svojim suparnikom krajnje neprimjereno uputio jedan takav komentar preko mreže. Upleo je u cijelu priču i svog suigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa čije je ime iskoristio da Wawrinku podsjeti da je njegova djevojka bila u toj ljubavnoj vezi. Pritom je koristio glagol kojeg pristojnost ne trpi.

Wawrinka traži kaznu

“Bio sam vruć i rekao mu to. Ne znam, dogodilo se u trenutku”, izjavio je Kyrgios poslije meča kojega je dobio 6-7(8), 6-3, 4-0 predajom Švicarca.

Wawrinka uvredu nije čuo, ali je poslije putem Twittera pozvao ATP da poduzmu mjere kojima će kazniti Australca:

“Mlad je, no nema isprike. U svakome se meču ružno ponaša i to ne samo prema sebi, već i prema onima koji ga okružuju, suparnicima, sakupljačima loptica, sucima. Nadam se da će ATP ovoga puta poduzeti nešto.”