Svi pričaju o prilično bezobraznom potezu Kyrgiosa kojim je uvrijedio Wawrinku, a još više Donnu Vekić

Riječi koje je Kyrgios uputio suparniku su ispod svake razine

MONTREAL, ON - AUGUST 12: Nick Kyrgios of Australia hits a return against Stan Wawrinka of Switzerland during day three of the Rogers Cup at Uniprix Stadium on August 12, 2015 in Montreal, Quebec, Canada.   Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Hrvatska tenisačica Donna Vekić našla se u središtu prepucavanja talentiranog, ali prgavog Nicka Kyrgiosa i Stana Wawrinke tijekom meča 2. kola Rogers Cupa u Montrealu.

Poznato je da su Švicarac Wawrinka i Vekić u romantičnoj vezi, a zna to i australski tenisač koji je u trenutku svađe sa svojim suparnikom krajnje neprimjereno uputio jedan takav komentar preko mreže. Upleo je u cijelu priču i svog suigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa čije je ime iskoristio da Wawrinku podsjeti da je njegova djevojka bila u toj ljubavnoj vezi. Pritom je koristio glagol kojeg pristojnost ne trpi.

Wawrinka traži kaznu

“Bio sam vruć i rekao mu to. Ne znam, dogodilo se u trenutku”, izjavio je Kyrgios poslije meča kojega je dobio 6-7(8), 6-3, 4-0 predajom Švicarca.

Wawrinka uvredu nije čuo, ali je poslije putem Twittera pozvao ATP da poduzmu mjere kojima će kazniti Australca:

“Mlad je, no nema isprike. U svakome se meču ružno ponaša i to ne samo prema sebi, već i prema onima koji ga okružuju, suparnicima, sakupljačima loptica, sucima. Nadam se da će ATP ovoga puta poduzeti nešto.”