Aubameyangov hat-trick u Europskoj ligi, pred hrvatskim sucima zabio i bivši Dinamovac

Borussia Dortmund svladala je Gabalu 3-1 u utakmici Europske lige

Dortmund's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang (C) celebrates after scoring his team's fourth goal during the German first division Bundesliga football match Hannover 96 v Borussia Dortmund, in Hannover, on September 12, 2015.  AFP PHOTO /  RONNY HARTMANN

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
== RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Sjajnu formu potvrdio je napadač dortmundske Borussije Pierre-Emerick Aubameyang i u današnjoj utakmici Europske lige tijekom gostovanja kod azerbajdžanske Gabale kojoj je u mrežu smjestio tri pogotka u 3-1 pobjedi. Pritom je prema suparničkom golu uputio devet udaraca što predstavlja klupski rekord u ovom natjecanju.

Riječ je o utakmici 3. kola skupine C natjecanja, a drugoj za reprezentativca Gabona u ovosezonskom izdanju Europske lige. Koliko je Aubameyang raspoložen ove sezone kazuje statistika. Zabio je deset golova u Bundesligi (u devet utakmica), tri u četiri kvalifikacijski ogleda za ulazak u Europsku ligu, a precizan je bio jednom i u jedinom dosadašnjem istrčavanju na teren u utakmicama Njemačkog kupa.

Sjajna statistika

Uz današnji učinak ukupno je, dakle, Aubameyang u ovoj sezoni zaigrao u 16 utakmica za njemačku momčad. Postigao je pritom 17 pogodaka.

Utješni gol za domaćina zabio je Dodo, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, Lokomotive i Intera. Dvoboj na stadionu Baksell Arena vodio je hrvatski sudac Ivan Bebek, a pomagali su mu Goran Pataki i Miro Grgić, dok su suci uz gol liniju bili Marijo Strahonja i Goran Gabrilo.

https://www.youtube.com/watch?v=gxtW8hhIWoc

https://www.youtube.com/watch?v=HCOrGsWhJ5A

Spomenimo i ovaj sjajan potez Ilkaya Gündogana koji zaista vrijedi vidjeti:

https://www.dailymotion.com/video/x3amwvv_ilkay-gundogan-amazing-skill-and-run-vs-qabala_sport

Borussia Dortmund predvodi skupinu C Europske lige sa sedam bodova iz tri utakmice. Slijedi Krasnodar sa četiri boda uz utakmicu manje, pa PAOK s dva iz dvije. Na posljednjem mjestu ljestvice je Gabala s jednim osvojenim bodom.