Babić nakon osvajanja bronce na Euru kaže da je to uspjeh momčadi, da on za to ima najmanje zasluga

Nakon osvajanja bronce u redovima hrvatske reprezentacije vlada oduševljenje

03.05.2015. Arena, Varazdin, Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu izmedju hrvatske i Norveske. Zeljko Babic
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska je u nedjelju osvojila brončanu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu, a nakon tog uspjeha sreću u redovima Kauboja nije bilo kraja.

Izbornik Željko Babić ponosan je na svoje igrače. “Jako sam zadovoljan jer je Hrvatska osvojila medalju, poseban je to osjećaj”, kazao je i zatim prokometirao hrvatsku reprezentaciju koja je na ovo natjecanje stigla s mnogo mladih igrača.

Tim, a ne individualci

“Ja preferiram mlade igrače, ali naravno da su oni pod velikim stresom na ovakvom natjecanju. Strašan su posao napravili i jako im puno zahvaljujem”, izjavio je pa naglasio važnost momčadske igre. “Nije korektno da bilo koga ističem jer sam uvijek govorio da tim pobjeđuje utakmice, individualac nema šanse. Da ima, Karabatić bi s Francuskom bio prvak svijeta. Moram zahvaliti igračima koji su bili jako dobri i ovaj uspjeh je napravio tim, ja tu imam najmanje zasluga”, poručio je.

Rukometaš Ivan Stevanović, koji je odigrao izvrsnu utakmicu protiv Norveške, bio je oduševljen. “Naravno da smo sretni. Da nam je netko ponudio ovo prije mjesec dana, bili bismo presretni. Odigrali smo jako dobru utakmicu i zasluženo pobijedili”, rekao je.

Njegov suigrač Igor Karačić također je presretan. “Bilo je teško podignuti se nakon poraza od Španjolske, ali imali smo motiv više, a on je bio osveta za poraz koji nam je Norveška nanijela u skupini. Lijepo se vratiti s pobjedom i medaljom u Hrvatsku. Čestitam dečkima, dali smo sve od sebe, a zahvaljujem i navijačima koji su nas bodrili”, kazao je.

`Nikad nismo izgubili vjeru`

Dvadesetpetogodišnji Krešimir Kozina istaknuo je karakter momčadi. “Meni je ovo prva medalja i nevjerojatno sam sretan zbog nje. Hvala svima i sada uz Božju pomoć dalje. Najvažnije je da ekipa nikad nije izgubila vjeru, pokazali smo karakter i uspjeli”, završio je.