Barcelona je srušila još jedan rekord, a Ivan Rakitić kaže da bi ga rado mijenjao za nove trofeje

U rekordnom je nizu najviše utakmica (25) odigrao upravo Rakitić

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Remijem na gostovanju kod Valencije (1:1) u uzvratnoj utakmici polufinala španjolskog Kupa kralja nogometaši Barcelone produljili su niz nepobjedivosti na 29 utakmica, što slavnome klubu nikada u 117 godina dugoj povijesti nije uspjelo.

Trener Luis Enrique je na taj način srušio rekord svoga nekadašnjeg suigrača Pepa Guardiole koji je u sezoni 2010/11 predvodio Barcelonu do 28 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Katalonski je klub posljednji put poražen 3. listopada od Seville (1:2), a otada je ostvario 23 pobjede i šest remija i zabio 87 golova!

Trofeji važniji od rekorda

U tom je nizu najviše utakmica (25) odigrao naš Ivan Rakitić, a najbolji je strijelac Luis Suarez (30). Neymar je, pak, postigao 19 pogodaka, ali upisao i čak 16 asistencija. U 29 utakmica bez poraza Barcelona je odigrala čak 17.122 točna dodavanja, a individualni predvodnik u ovoj kategoriji je Dani Alves s 1507 dodavanja.

Katalonci su uspjeli sačuvati nepobjedivost protiv Valencije iako su igrali praktički s rezervnom postavom na Mestalli, jedino je Rakitić od prvotimaca bio u sastavu.

“Nije nam ovaj rekord bio cilj, uvijek bismo ga mijenjali za trofeje”, istaknuo je Rakitić, sugeriravši da bi finale Kupa kralja volio igrati na Santiago Bernabeuu, stadionu Real Madrida.

Finale u Realovom dvorištu?

Finale protiv Seville ili Celte će se igrati na neutralnom terenu, a najveći od takvih je upravo Bernabeu.

“Želimo igrati na najvećem stadionu kako bi stalo što više naših navijača. Želimo osvojiti Kup za naše obitelji i navijače. Bit će mi drago ako Sevilla uđe u finale”, dodao je Rakitić španjolskim novinarima.