Messiju poništena dva gola u pobjedi Barcelone (kojom je Enrique izjednačio Guardiolin rekord)

Leu Messiju poništena su dva pogotka, prvi neopravdano, jer nije bio u zaleđu

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi gestures after missing an attempt on goal during the Spanish league football match Levante UD vs FC Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia on February 7, 2016. AFP PHOTO / JOSE JORDAN / AFP / JOSE JORDAN
FOTO: AFP

Autogolom Navarra i Suarezovim pogotkom u sučevoj nadoknadi, Barcelona je s 2:0 slavila na gostovanju kod posljednjeplasiranog Levantea. Iako je trener Luis Enrique na teren poslao najbolji sastav, nisu bili toliko dominantni protiv čvrstih i organiziranih domaćina u 23. kolu Primere.

Bila je 100. utakmica Luisa Enriquea na klupi Barcelone i 28. utakmica u nizu bez poraza. Time je Enriqueova momčad izjednačila rekord sastav koji je vodio Pep Guardiola.

Gosti su poveli autogolom, nakon Albinog ubačaja, lopta je pogodila nesretnog Navarra u leđa i odbila se u mrežu

Messiju poništena dva pogotka

Pobjeda Katalonaca bila bi i uvjerljivija da sudac nije poništio dva pogotka Leu Messiju, u 3. i 54. minuti. Prvi neopravdano, zbog nepostojećeg zaleđa, dok je u drugoj situaciji najbolji nogometaš Barcelone bio u nedozvoljenoj poziciji.

No, u prvom poluvremenu domaćini nisu bili inferiorni, stvarali su šanse, a najbolju za izjednačenje je imao Morales u 38. minuti kad je pogodio gredu.

Rakitić zamijenjen u 68. minuti

Ivan Raktić bio je u počenom sastavu Barcelone. Dobro je u 59. minuti dobro je gađao glavom, ali je vratar Levantea Marino odlično obranio. U 68. minuti hrvatskog reprezentativca zamijenio je Sergio Busquets.

Pobjedu je Barcelona zapečatila u drugoj minuti sudačke nadoknade, kad je Messi prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu za Luisa Suareza koji je svladao Marina za svoj 20. gol ove sezone u Primeri. Urugvajac je vodeći strijelac španjolskog prvenstva.

Barcelona se u srijedu vraća u Valenciju, na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa. To je praktički formalnost, jer je Enriqueova momčad protiv Valencije slavila 7:0 u prvoj utakmici.

Ovom pobjedom, Enriqueova momčad ponovno je pobjegla Atleticu na tri boda, a ima i utakmicu manje.