Barcelona pobijedila Athletic i osvojila Kup, pa je Xavi prije odlaska uzeo još jedan trofej

Athletic je protiv Barce bio bez izgleda, a Ivan Rakitić odigrao je gotovo cijelu utakmicu

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) and Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (R) celebrate a goal during the Spanish league football match FC Barcelona vs RC Deportivo La Coruna at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 23, 2015.  AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Nogometaši Barcelone osvajači su ovosezonskog španjolskog Kupa. Oni su u finalu s 3-1 svladali Athletic Bilbao, a dvostruki strijelac za katalonsku ekipu bio je ponajbolji svjetski nogometaš Leo Messi. Hrvatski reprezentativac u redovima Barcelone Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi, a iz igre je izašao u 74. minuti. Ovo je Barceloni 27. osvojeni Kup u povijesti, po čemu su rekorderi u Španjolskoj.

Barcelona je povela Messijevim golom u 20. minuti, a 16 minuta kasnije Neymar je povisio na 2-0. Tim rezultatom zavšeno je prvo poluvrijeme, a na novu promjenu na semaforu čekalo se do 74. minute, kada je Messi drugim golom povisio prednost svojeg kluba na 3-0.

https://vine.co/v/ehaB95Le9Ip

Do kraja susreta Athletic je uspio samo smanjiti rezultat, a pogodak za konačnih 3-1 djelo je Inakija Williamsa u 79. minuti. Ovim trijumfom vezni igrač Barcelone Xavi osvojio je još jedan trofej s katalonskim klubom prije nego što ga napusti na kraju sezone.

Barca ima priliku za još jedan trofej

Barcelona je pobjedom 3-1 stigla do 27. trijumfa u španjolskom kupu te potvrdila status najuspješnijeg kluba u ovom natjecanju. Athletic je na toj ljestvici ostao drugi s 23 trofeja, ali posljednji su osvojili još daleke 1984. godine.

Za tjedan dana, u subotu 6. lipnja, momčad pod vodstvom Luisa Enriquea će na Olimpijskom stadionu u Berlinu, u finalu Lige prvaka protiv Juventusa, pokušati doći do trostruke krune, nakon što su odnijeli oba domaća trofeja.