Ovaj (nevjerojatan) podatak govori zašto je Messi igrač za velike utakmice

Barcelona je 2015. ponovila uspjeh od prije četiri godine

FOTO: AFP

Barcelona je u 2015. osvojila pet trofeja čime je ponovila uspjeh od prije četiri godine kada je s Pepom Guardiolom na klupi osvojila sve osim Kupa kralja. Pod Luisom Enriqueom pak nisu osvojili samo španjolski Superkup. Katalonski klub postao je u nedjelju, inače, prvi koji je osvojio Svjetsko klupsko prvensvo tri puta.

Prvaci Španjolske

Prvi od Barceloninih trofeja u 2015. bio je naslov španjolskih prvaka, a do njega su došlo golom Lionela Messija protiv Atletico Madrida na stadionu Vicente Calderon. Malo zatim osvojili su i Kup kralja. U finalu na Camp Nou s 3:1 bili su bolji od Athletic Bilbaoa. Messi je opet bio zvijezda utakmice, a posebno je u pamćenju ostao njegov gol nakon slaloma.

Prvaci Europe

Naslov europskih prvaka stigao je pobjedom nad Juventusom u Berlinu. Ivan Rakitić, Neymar i Suarez donijeli su im pobjedu i drugu trostruku krunu, čime su postali prvi klub kojem je to uspjelo.

https://www.youtube.com/watch?v=PRXbYf5qZRg

Europski Superkup osvojili su pobjedom nad Sevillom u Tbilisiju. Utakmicu je u produžetku odlučio Pedro. Jedin trofej koji nisu uspjeli osvojiti je španjolski Superkup. Athletic Bilbao došao je u prvoj utakmici do prilično šokantnih 4:0, da bi u uzvratu bilo 1:1. Posljednji od trofeja stigao je u nedjelju nakon pobjede nad River Plateom 3:0.

https://www.youtube.com/watch?v=MqDuSdawcv4

Iako su za ovako uspješnu sezonu zaslužni svi nogometaši, ipak se ime Lionela Messija posebno ističe. Koliko je Argentinac utjecao na Barcelonino osvajanje trofeja u zadnjih desetak godina govori činjenica da je u 28 finala zabio 24 gola, čime je dokazao da je igrač za velike utakmice.

https://twitter.com/Squawka/status/679407318870560770/photo/1

https://twitter.com/BBCSporf/status/679399509617745922